Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"CFR" SA scoate la licitatie locatii proprii in statia CF Braila

Compania Nationala Cai Ferate "CFR" SA Regionala Galati scoate la licitatie mai multe spatii si terenuri situate in raza statiilor CF Braila, Adjud, Buzau, Focsani, Filiesti, Galati, Ghimes, Marasesti, Moinesti, Mizil, Piscu si Valea Uzului. Asa cum reiese din anuntul facut de companie, in cazul CF Braila locatiile vizate sint doua spatii cu dependinte si un teren cu o suprafata de 91 metri patrati. Licitatia publica cu strigare se va organiza in data de 22 februarie la sediul din Galati al regionalei, cu scopul inchirierii acestor locatii in vederea desfasurarii de activitati comerciale, prestari servicii, productie etc. Concret, este vorba despre un spatiu cu o suprafata de 8,06 metri patrati in incinta statiei, disponibil pentru activitati de fast-food si produse de patiserie, sau pentru birouri. Tariful minim de pornire a licitatiei este de 6,5 euro/mp/luna plus TVA, ceea ce inseamna ca "CFR" SA vrea sa obtina din chirie venituri lunare de cel putin 52,39 euro pentru aceasta locatie, adica aproape 2,3 milioane lei vechi/luna inclusiv TVA. Cea de a doua locatie scoasa la licitatie este un spatiu de 32,2 mp plus anexe: un depozit cu o suprafata de 8,7 mp si holul de acces cu o suprafata de 9,15 mp care se preteaza pentru activitati de patiserie, panificatie, fast-food sau comercializare bauturi racoritoare. Pentru aceste spatii "CFR" SA a stabilit un tarif minim de pornire a licitatiei de 5 euro/mp/luna in cazul locatiei de 32,2 mp, 2 euro/mp/luna pentru depozit si 1 euro/mp/luna in cazul holului de acces. In total chiria minima pentru acest spatiu, inclusiv anexe este de circa 8 milioane lei/luna, inclusiv TVA. In cazul terenului cu o suprafata de 91 mp, tariful minim de pornire a licitatiei este de 0,5 euro/mp/luna fara TVA adica de circa 2 milioane lei/luna (inclusiv TVA). Pe acest teren, viitorul chirias ar putea amenaja o parcare pentru autovehicule.
La nivel regional, in toate cele 12 statii CF, asa cum se precizeaza in anunt, sint scoase la licitatie 33 de spatii si terenuri. In vederea participarii la licitatie este necesara achizitia caietului de sarcini si achitarea unei taxe de participare, plus depunerea unei garantii calculata la nivelul triplului tarifului minim de pornire pentru locatia respectiva, suma ce va fi returnata in cazul neadjudecarii licitatiei. Documentatia necesara participarii la licitatie (taxe si caiet de sarcini) se poate procura si se va depune pina la data de 16 februarie, la sediul Regionalei CF Galati, Divizia Patrimoniu.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii