Mergi la conţinutul principal

CFR retrage, în weekenduri, două curse care trec prin Brăila şi fac legătura cu Galaţiul şi Făureiul

• este vorba despre trenuri de rang Regio

 

CFR Călători a anunţat că de la 1 martie va retrage un număr de 97 de curse de tren din toată ţara, motivat de faptul că nu ar fi profitabile. La nivel naţional, cei mai afectacţi sunt navetiştii care merg pe rute scurte spre oraşele mari precum Alba Iulia, Braşov, Craiova, Cluj, Galaţi, Iaşi, Timişoara şi Bucureşti.

Pentru regiunea din care facem parte, trenurile care vor fi retrase de la Galaţi, de exemplu, şi care trec şi prin Brăila, sunt următoarele:

- Tren R 7371 Făurei-Galaţi - în zilele de sâmbătă şi duminică;

- Tren R 7378 Brăila-Galaţi - în zilele de sâmbătă.

În plus, alte două trenuri care circulă pe raza de competenţă a regionalei Galaţi a CFR vor avea aceeaşi soartă: este vorba despre Trenul R 5113 Buzău - Mărăşeşti (în cazul căruia apare menţiunea retragerii permanente din circulaţie) şi Trenul R 7574 Galaţi-Mărăşeşti (în zilele de sâmbătă).

CFR precizează că sunt anulate complet 25 de trenuri la nivel naţional, iar celelalte nu vor circula în zilele de sărbătoare şi în weekend. Anunţul îi îngrijorează serios pe sindicaliştii salariaţilor din sistem care se întreabă retoric de ce renunţă CFR Călători la nişte curse pe care operatorii privaţi abia aşteaptă să le preia: „Companiile private abia aşteaptă să intre pe aceste linii”, a declarat în presa centrală Rodrigo Maxim, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România.

De precizat că Mersul Trenurilor valabil în acest an abia ce a intrat în vigoare în prima jumătate a ultimei luni din 2017, cu valabilitate până în decembrie anul acesta.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro