Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

CFR acorda despagubiri in caz de intirziere

CFR Calatori acorda despagubiri pentru pasagerii curselor internationale ale companiei in cazul in care acestea vor avea intirzieri mai mari de 60 de minute, a declarat vineri, pentru Rompres, directorul de relatii externe al companiei CFR Calatori, Carmen Filipescu.
"De la 1 octombrie, acordam despagubiri pasagerilor nostri de pe trenurile internationale constind in bonuri de calatorie in valoare de 20 la suta din costul biletului de tren de pe relatiile respective", a spus Carmen Filipescu.
Despagubirile vor fi acordate pentru trenurile internationale care intirzie mai mult de o ora si pentru trenurile internationale de noapte care vor intirzia mai mult de doua ore. La ora actuala, CFR Calatori ofera bilete de tren pe trenurile internationale care fac legatura intre Bucuresti si Sofia, Budapesta, Viena, Praga, Varsovia, Moscova, Chisinau, Istanbul, Belgrad si Venetia. "Este o decizie comuna a companiilor feroviare din Europa, urmind ca noul regulament feroviar aprobat de Uniunea Europeana sa se aplice de la sfirsitul anului 2009", a spus reprezentantul CFR Calatori.
Serviciile de transport international de pasageri pe calea ferata in cadrul Uniunii Europene se vor deschide in fata concurentei transfrontaliere din 2010, oferind pasagerilor mai multe optiuni, iar companiilor feroviare noi modalitati de a concura cu companiile aeriene, potrivit noilor reguli adoptate marti de Parlamentul European, informeaza Reuters.
De asemenea, pasagerii care utilizeaza serviciile companiilor de cale ferata si sufera intirzieri semnificative cu prilejul unei calatorii prin mai multe tari din UE pot sa solicite despagubiri, conform noilor reguli adoptate de legislativul comunitar. In plus, mecanicii de tren trebuie sa prezinte documente care sa ateste starea sanatatii si nivelul de pregatire profesionala si lingvistica din 2009.
Toate aceste masuri fac parte dintr-un "pachet feroviar" aprobat de Parlamentul European dupa mai multi ani de negocieri aprinse cu statele membre.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii