Skip to main content

CFR acorda despagubiri in caz de intirziere

CFR Calatori acorda despagubiri pentru pasagerii curselor internationale ale companiei in cazul in care acestea vor avea intirzieri mai mari de 60 de minute, a declarat vineri, pentru Rompres, directorul de relatii externe al companiei CFR Calatori, Carmen Filipescu.
"De la 1 octombrie, acordam despagubiri pasagerilor nostri de pe trenurile internationale constind in bonuri de calatorie in valoare de 20 la suta din costul biletului de tren de pe relatiile respective", a spus Carmen Filipescu.
Despagubirile vor fi acordate pentru trenurile internationale care intirzie mai mult de o ora si pentru trenurile internationale de noapte care vor intirzia mai mult de doua ore. La ora actuala, CFR Calatori ofera bilete de tren pe trenurile internationale care fac legatura intre Bucuresti si Sofia, Budapesta, Viena, Praga, Varsovia, Moscova, Chisinau, Istanbul, Belgrad si Venetia. "Este o decizie comuna a companiilor feroviare din Europa, urmind ca noul regulament feroviar aprobat de Uniunea Europeana sa se aplice de la sfirsitul anului 2009", a spus reprezentantul CFR Calatori.
Serviciile de transport international de pasageri pe calea ferata in cadrul Uniunii Europene se vor deschide in fata concurentei transfrontaliere din 2010, oferind pasagerilor mai multe optiuni, iar companiilor feroviare noi modalitati de a concura cu companiile aeriene, potrivit noilor reguli adoptate marti de Parlamentul European, informeaza Reuters.
De asemenea, pasagerii care utilizeaza serviciile companiilor de cale ferata si sufera intirzieri semnificative cu prilejul unei calatorii prin mai multe tari din UE pot sa solicite despagubiri, conform noilor reguli adoptate de legislativul comunitar. In plus, mecanicii de tren trebuie sa prezinte documente care sa ateste starea sanatatii si nivelul de pregatire profesionala si lingvistica din 2009.
Toate aceste masuri fac parte dintr-un "pachet feroviar" aprobat de Parlamentul European dupa mai multi ani de negocieri aprinse cu statele membre.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu