Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cetatea Suceava - Dacia Unirea Braila 5-0 (2-0)

Cetatea: Luca - Bordianu, Berezoschi, S. Matei - L. Andries, M. Roman, Rata (min. 40: Apetri), R. Miu (min. 71: Cioran), Basascu - Croitoru (min. 35: Gavrilescu), Dinu
Antrenor: Ioan Radu
Dacia: Olteanu - Constantinescu, L. Ivan, Olenic, Baldovin (min. 72: Pelin) - Hristian (min. 46: Ciocea), Plesa, Sandru (min. 37: Mitrea), Ochia, Dobre - Ungureanu
Antrenor: Imilian Serbanica
Arbitri: Catalin Florescu (Techirghiol) - Gero Szabo si Iulian Szekely, ambii din Cluj
Observator FRF: Vasile Popa (Bistrita)

Daca in ultima vreme formatia braileana avea noroc in Moldova si obtinea succese la Roman si Moinesti, de data aceasta Dacia a pierdut la un scor greu de acceptat. Dupa o evolutie surprinzatoare la Piatra Neamt, cu lidera, echipa lui Imilian Serbanica a capotat in fata unei formatii de pluton, nou promovata Cetatea.
Partida a fost echilibrata pina in minutul 32, cind Roman a prins un sut la vinclu si l-a invins pe Olteanu. Acest gol le-a impulsionat pe gazde care au fortat desprinderea si au si reusit-o in minutul 38. In acel moment Croitoru a patruns in careu, portarul Olteanu l-a faultat in calitate de ultim aparator si arbitrul Catalin Florescu a dictat, firesc, o dubla sanctiune, penalty in favoarea gazdelor si cartonas rosu portarului brailean.
Bineinteles ca au fost necesare modificari in tabara oaspetilor. A iesit din teren mijlocasul Sandru si a fost introdus portarul de rezerva, Mitrea. Lovitura de pedeapsa a fost executata de catre Dinu si scorul s-a majorat la 2-0.
Pina la pauza, Cetatea a controlat ostilitatile in teren, iar in minutul 45, atacantul gazdelor, Dinu, profitind de o bresa din apararea braileana si o iesire inoportuna a lui Mitrea, ar fi putut inscrie pentru a doua oara insa mingea trimisa de el din sase metri a trecut peste bara transversala.

Sucevenii au fost superiori la toate capitolele in repriza a doua

In minutul 50 s-a derulat un nou moment psihologic al partidei. Mijlocasul Daciei, Ochia a patruns in careul advers si in situatie de unu la unu cu Luca a tintit coltul lung insa mingea a trecut pe linga poarta.
Brailenii au echilibrat jocul la mijlocul terenului, au avut mai mult posesia mingei in urmatoarele zece minute insa nu si-au creat nici o ocazie de poarta.
In minutul 66, mijlocasul sucevean, Andries, a scapat pe contraatac si, de la 17 metri, a catapultat mingea in vinclul portii brailene.
Dupa numai patru minute, la capatul unei actiuni colective, Dinu a primit o minge in careul mic al Daciei, l-a driblat pe Mitrea si, de la 2-3 metri, a trimis mingea in poarta goala.
In situatia in care oaspetii nu au mai contat in joc, ei aflindu-se si in inferioritate numerica, jocul s-a derulat intr-o singura directie si, cum era si normal, Cetatea a inscris si cel de-al cincilea gol, prin Andries, care a reluat ca la antrenament, in poarta goala, mingea primita de la S. Matei.
Totusi brailenii ar fi putut marca golul de onoare in minutul 82, cind Ciocea a sutat puternic la radacina barei, dar s-a opus cu succes portarul Luca insa putea fi si 6-0 cu un minut inainte de finalul jocului daca Mitrea nu ar fi aparat mingea sutata de Dinu.
Este cea mai usturatoare infringere pe care formatia braileana a inregistrat-o in ultimul deceniu, una care poate ii va readuce cu picioarele pe pamint pe fotbalistii Daciei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii