Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"CET" se grabeste sa finalizeze investitiile pentru care a primit bani de la bugetul de stat

Conducerea operatorului local de termoficare - SC "CET" - societatea care a concesionat pe o perioada de 25 de ani serviciul public de termoficare, a anuntat ca are in plan lansarea urgenta la licitatie a lucrarilor aferente componentelor investitionale ce nu vor putea fi realizate in regie proprie. Asta, in contextul in care, in primul semestru al anului, societatii "CET" i-au fost alocate de la bugetul de stat sume importante, de circa 70 miliarde lei vechi, destinate exclusiv unor investitii in sistemul de termoficare, in sensul modernizarii si reabilitarii acestora. Astfel, banii urmeaza a fi cheltuiti pentru reabilitarea si modernizare CET II Braila si a sistemului centralizat de transport si distributie prin puncte termice, cu transformarea a 27 de centrale termice in puncte termice pentru alimentarea cu energie termica a consumatorilor din municipiu. Concret, vor fi efectuate lucrari de reabilitare si modernizare a instalatiilor de producere si a sistemelor de distributie a energiei termice, monitorizarea si automatizarea proceselor specifice, precum si contorizarea energiei termice la nivel de bransament.
"O parte din lucrarile prevazute in actul normativ prin care ne sint alocati acesti bani sint deja in plina derulare, fiind executate de salariatii societati, adica in regie proprie. Practic, ceea ce nu vom executa noi ca lucrari sint cele de automatizare a punctelor termice, componenta investitionala pentru care se va face licitatie", ne-a declarat liderul Sindicatului Liber "CET", Gheorghita Pirlog. De asemenea, sursa citata a subliniat importanta urgentarii realizarii investitiilor, intrucit sumele care nu vor fi cheltuite pina la finele anului se vor pierde, "ori noi speram sa mai primim alte miliarde prin redistribuirea sumelor necheltuite de celelalte centrale termice din tara".
La rindul sau, directorul general al "CET", Nicu Bajan a subliniat importanta urgentarii procedurilor de executare a lucrarilor prevazute in proiectele investitionale, pentru care Executivul a alocat si prevazut in mod special sume din bugetul de stat. "Societatea a cistigat licitatia pentru concesionarea serviciului public de termoficare, lucru foarte important intrucit pe linga cheltuirea celor circa 70 de miliarde disponibili pentru reabilitari si modernizari, am devenit eligibili si pentru un alt important program investitional la nivel national: “Termoficare 2006 - 2009”", a punctat Bajan.
Reamintim ca, in cursul saptaminii trecute, SC "CET" a fost desemnata cistigatoare de catre comisia special constituita in vederea evaluarii ofertelor, in cadrul licitatiei pentru concesionarea serviciului public de termoficare.




Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii