Mergi la conţinutul principal

"CET" - pierderi la semestru de 1,9 milioane euro

Operatorul local de termoficare SC "CET" a anuntat ca a incheiat primul semestru al anului in curs cu o pierdere de 6,6 milioane de lei, adica aproape 1,9 milioane euro, de 5 ori mai mare decit in primul semestru al anului trecut. Aceasta in contextul in care la finele lui 2007 societatea raportase tot pierdere de 8,85 milioane lei, adica 2,3 milioane de euro. "Vinzarile nete in semestrul I 2008 fata de semestrul I 2007 au scazut din cauza inregistrarii unei productii de energie termica mai mica, influentata de temperaturile ridicate din aceasta iarna cit si a scaderii numarului de consumatori. Cheltuielile materiale au scazut ca urmare a scaderii productiei, dar nu direct proportional, deoarece in perioada 1 iulie 2007 - 30 iunie 2008 au avut loc cresteri de pret la materiile prime, astfel: gaz metan - circa 39%, energie electrica - 5%, apa bruta - 4%, fara cresterea corespunzatoare a preturilor de vinzare (ultima aprobare de pret de la ANRE fiind la 1 ianuarie 2007", se arata in raportul de activitate aferent primului semestru al acestui an prezentat pietei Rasdaq. In cifre absolute, veniturile totale in perioada analizata au fost de 42,34 milioane lei, in scadere fata de 46,51 milioane lei anul trecut, in timp ce cheltuielile totale au crescut cu circa 1 milion lei, ajungind la finele lunii iunie 2008 la 48,95 milioane lei, fata de 47,89 milioane lei la 30 iunie 2007.
De mentionat ca societatea a realizat, totusi, o serie de investitii din surse proprii, dar si de la bugetul de stat, cu scopul retehnologizarii si modernizarii sistemului de termoficare. "Deja a fost modernizat un cazan din sursa de producere de pe platforma de la Chiscani, situatie in care ni se permite ca, in functie de temperaturile exterioare, sa reglam producerea de energie termica si electrica, astfel incit sa fim eficienti, lucru care era imposibil cu vechiul cazan. Mai mult, a fost pusa in functiune noua sursa de vara, care ne confera o flexibilitate mult mai mare in raport cu necesarul de energie termica al populatiei. In plus, eficienta functionarii cu noul cazan amplasat chiar la intrare in municipiu, este mult mai mare", a explicat directorul general al SC "CET", Ionel Patrascu. El a mai precizat ca aceste schimbari impreuna cu alte lucrari de modernizare programate pentru Punctele Termice si reteaua de termoficare pina la nivel de bloc, vor conduce la reducerea costurilor de functionare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu