Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"CET" a cumparat caietul de sarcini pentru concesionarea serviciului public de termoficare

Un singur caiet de sarcini a fost cumparat in cadrul licitatiei in
vederea delegarii de gestiune prin concesiune a serviciului public
de producere, transport, distributie si furnizare a energiei termice in
sistem centralizat din municipiu. Viceprimarul Lucian Tilea, cel care are in competenta serviciul de termoficare, a explicat ca pina in prezent numai operatorul local - SC "CET" a cumparat caietul de sarcini si ca se asteapta ca societatea sa fie unicul ofertant inscris in licitatie. "In cazul in care avem numai un ofertant in aceasta etapa, la citeva zile se va relua procedura in sensul demararii negocierilor directe cu unicul ofertant", a explicat sursa citata, adaugind ca potrivit anuntului de licitatie, termenul limita de depunere a ofertelor din partea potentialilor investitori interesati este vineri, 4 august.
De altfel, directorul general al SC "CET" Nicu Bajan a declarat, recent, ca va depune oferta pentru concesionarea serviciului public de termoficare subliniind ca unitatea pe care o conduce are toate atuurile, astfel incit sa fie desemnata adjudecatar al licitatiei.
Potrivit caietului de sarcini elaborat de catre CLM, termenul de
concesionare este de 25 de ani cu posibilitatea de prelungire prin
acordul partilor cu inca jumatate din perioada initiala de
concesionare. In ceea ce priveste valoarea redeventei, propunerea
primarului Constantin Cibu, asumata de consilieri prin vot, a fost ca
aceasta sa fie simbolica de 5.000 RON/lunar pentru o perioada de 2 ani cu obligatia, dupa expirarea perioadei, de renegociere a acestui capitol.
Important de subliniat este ca scoaterea la concesionare s-a produs in contextul in care, de la bugetul de stat, au fost alocate importante fonduri destinate exclusiv unor investitii in sistemul de termoficare, in sensul modernizarii si reabilitarii acestora. Cheltuirea acestor sume, in cazul de fata fondul alocat fiind de circa 60 miliarde lei si suplimentat recent cu inca 10 miliarde lei, a fost conditionata de catre Guvern de incredintarea catre un operator a serviciului de interes general de producere si distributie a energiei termice prin licitatie publica, daca acest lucru nu s-a realizat pina acum.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii