Asa cum a precizat conducerea "CET", sursa de vara este dotata cu un cazan marca "Viessman" cu o capacitate de 15 gigacalorii/ora, iar valoarea totala a investitiei se ridica la aproximativ 70 miliarde de lei vechi, cu mentiunea ca lucrarile au fost realizate in regie proprie. Ca efect imediat, punerea in functiune a noii centrale va conduce la reducerea costurilor de producere a energiei termice, urmind ca pe termen lung, dupa finalizarea intregului proiect de modernizare, sa se ajunga la reducerea pretului de vinzare a energiei termice catre populatie. "Practic, economiile pe care le vom face prin utilizarea noii centrale moderne se vor regasi in reducerea sumelor pe care municipalitatea le aloca societatii sub forma subventiilor, banii putind fi utilizati in alte scopuri, inclusiv reinvestirea in proiecte investitionale in reteaua de termoficare", a mai spus Patrascu.
La rindul sau, primarul Constantin Cibu a subliniat ca unul dintre avantajele majore ale investitiei il reprezinta costurile mai mici de producere a energiei termice: "S-a dat drumul la cazanul de apa fierbinte de 15 Gcal, amplasat nu la 15 km de oras, ci in Braila, intre blocurile D1 si D2 din Viziru. Aceasta investitie a costat circa 70 miliarde lei vechi, s-a facut din fondurile CET si ale Primariei si va asigura apa calda menajera pe perioada de vara si virfurile de sarcina in perioada de iarna. Acest lucru ne permite sa nu mai pornim al doilea cazan la CET. Economiile sint substantiale si asta se va reflecta cit de curind in facturile pentru cetateni, dar nu inainte de a ne recupera cele 80 de miliarde de lei vechi, pe care asociatiile de proprietari ni le datoreaza. In momentul in care vom recupera acesti bani, eu le promit ca vor simti reduceri in facturile primite. Este o investitie facuta, practic, de catre muncitorii de la CET, cu ajutorul unor specialisti, dar ii felicit ca au reusit sa puna in functiune un cazan ultramodern. Consumul acestuia este la jumatate fata de altele, similare".
De mentionat ca lucrarile au fost demarate in cursul lunii martie si au fost finalizate in data de 12 iunie, cind investitia a fost pusa in functiune.