Mergi la conţinutul principal

Cererea de eliberare pașapoarte s-a triplat la Brăila

* brăilenii au început să se înghesuie pentru a-și scoate pașapoarte, multe persoane fiind speriate de conflictul armat din apropierea țării noastre * dacă înainte de izbucnirea războiului erau 100 de cereri pe zi, acum se primesc 300 de cereri * totuși, de la Serviciul Comunitar de Pașapoarte Brăila se dau asigurări că situația este echilibrată, programul fiind prelungit până la ora 20.00

 

Aglomerație la Serviciul de Pașapoarte Brăila! Numărul de cereri s-a triplat în ultima perioadă, iar programul a fost prelungit. Situația este similară la nivelul întregii țări, asta pentru că oamenii sunt speriați, după ce Rusia a invadat Ucraina și a adus un conflict aproape de granița țării noastre. Astfel că oamenii își pun actele în ordine și scot pașapoarte, pentru a putea călători în alte țări, în caz de nevoie. Sunt și mulți care vin acasă înainte de sărbătoarea de Paști, astfel că rezolvă și problema actelor.

După cum se arată în comunicatul Direcției Generale de Pașapoarte, s-a dispus

prelungirea programului de lucru cu publicul, precum și suplimentarea, până

la capacitatea maximă, a stațiilor de preluare a cererilor, utilizate la nivelul  structurilor teritoriale de pașapoarte.

De la Serviciul de Pașapoarte Brăila ni s-a transmis faptul că, față de perioada similară a anului de dinaintea pandemiei, 2019, s-a dublat numărul solicitărilor de eliberare a pașapoartelor, printre factorii determinanți situându-se și mediatizarea relaxării măsurilor restrictive impuse de pandemie, precum și apropierea sărbătorilor pascale, respectiv perioada de vacanță a elevilor. Totodată, trebuie luat în considerare și faptul că numărul actual al cererilor se suprapune și cu programările deja efectuate, prin raportare la posibilitatea cetățenilor de a efectua o programare valabilă de cel mult trei luni înainte de data dorită.

Nu putem însă scăpa din vedere faptul că războiul Rusia - Ucraina îi determină pe mulți români să se gândească la o eventuală plecare din țară, cei mai mulți spunând că trebuie să scoată pașapoarte și pentru copii, care au totuși viitorul în față.

 

Program prelungit până la ora 20.00

La Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Brăila, șeful instituției, Ionuț Toma, ne-a explicat că activitatea se desfășoară în condiții normale, programul fiind prelungit până la ora 20.00. Media este de 300 de cereri pe zi, față de 100 de cereri pe zi, câte erau înainte.

Ritmul de depunere a cererilor a cunoscut o tendință de creștere de la jumătatea lunii februarie. Se face precizarea că, atât pe platforma www.epasapoarte.ro, cât și pe pagina oficială a Direcției Generale de Pașapoarte se regăsește postat un mesaj prin care cetățenii sunt îndrumați, ca în situația în care nu găsesc locuri disponibile în vederea programării în perioada dorită, să verifice disponibilitatea la serviciile publice comunitare de pașapoarte din județele limitrofe, prin raportare la faptul că cererile de eliberare a pașapoartelor pot fi depuse în țară la oricare serviciu public comunitar de pașapoarte.

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, la nivelul sistemului de pașapoarte, s-au dispus o serie de măsuri care vizează suplimentarea până la capacitatea maximă a stațiilor de preluare cereri, fiind implementate punctual și măsuri de prelungire a a programului de lucru cu publicul, în intervalul orar 8.00 - 20.00, suplimentarea de personal, respectiv relocarea în vederea soluționării a unei categorii de cereri la alte Servicii de Pașapoarte mai puțin încărcate. În prezent, numărul solicitărilor adresate de către cetățeni nu depășește capacitatea de procesare a acestora existentă la nivelul sistemului de pașapoarte”, se arată în comunicarea transmisă de la Serviciul de Pașapoarte Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro