Mergi la conţinutul principal

Cerem bani din strainatate dar nu exista oameni responsabili sa-i gestioneze

Cu prilejul sarbatoririi a 10 ani de la infiintare, Fundatia "Lumina" a primit vizita Monicai Gervais, reprezentant al sectorului neguvernamental din Franta care deruleaza proiecte umanitare in satele romanesti. Aceasta a fost incintata de proiectele organizatiei brailene si este hotarita sa sprijine activitatile din domeniul social.
Un prim pas a fost acodarea de ajutoare constind in lenjerii pentru beneficiarii de la blocul R8. Aceasta a reprezentat contributia Crucii Rosii din Paris la activitatile derulate de fundatia braileana. "Cind am primit invitatia m-am gindit la faptul ca am foarte multe proiecte de care ma ocup si m-am intrebat cum o sa fac fata daca ma voi angaja la inca unul. Cind am vazut, insa, mapa de prezentare am fost impresionata si am zis "uite asta e ceva concret, care merge, are rezultate". Mi-au placut proiectele si mi-a placut faptul ca directorul fundatiei este un om dinamic. Este important sa existe un om dinamic pe plan local. Degeaba ne straduim sa aducem bani din strainatate daca nu exista oameni care sa-i gestioneze. Sumele acestea se vor risipi", a precizat Monica Gervais. O activitate sustinuta in cadrul Crucii Rosii din Paris o are Francois Sarcozy, medic, fratele actualului presedinte al Frantei, Nicolas Sarcozy.
La eveniment au participat reprezentanti ai Primariei, Consiliului Judetean, Prefecturii, Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Directiei de Asistenta Sociala, Crucii Rosii, Directiei Generale a Finantelor Publice, Camerei de Comert, Fundatiei "Pro Homini", R.A. Apa Braila, Braicar S.A. Braila etc. Niculina Moisescu, vicepresedinte al Consiliului Judetean, dar si presedinte al Crucii Rosii - filiala Braila si-a manifestat dorinta de extindere a colaborarii cu echipa Crucii Rosii din Paris. Reprezentantii autoritatilor, institutiilor locale, fundatiilor, societatilor economice, ai Blue Telecom si ai Obiectiv Vocea Brailei au primit diplome pentru sprijinul acordat fundatiei in cei 10 ani de activitate. Ieri, Monica Gervais a devenit membru de onoare al fundatiei. Reamintim ca, de-a lungul celor 10 ani, fundatia a oferit sprijin in cazul a aproximativ 5000 de braileni. Este vorba despre tineri proveniti din centrele de plasament, virstnici, copii ai strazii, mame si minori care s-au confruntat cu violenta domestica, reprezentanti ai firmelor care au vrut sa-si dezvolte afacerile, cetateni care au avut nevoie de informatii referitoare la drepturile lor si modul in care acestia si le pot apara.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu