Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cercetat in stare de libertate pentru violare de domiciliu si tentativa de omor

Autor al unei agresiuni petrecute in comuna Viziru, chiar de Sfintele Sarbatori, Radu Cojocaru, 47 de ani, un impatimit al paharului, a fost dat pe mina judecatorilor de la Tribunal, pentru violare de domiciliu si tentativa de omor. Cojocaru a dat buzna peste o vecina, vaduva si cu trei copilasi, si a injunghiat-o de mai multe ori cu un cutit de bucatarie, pentru ca nu a fost de acord sa-l accepte de concubin. Drama s-a petrecut in prezenta unei fetite de doi anisori, copilul victimei. Desi loviturile de cutit au vizat gitul si toracele femeii (mai precis, sinul drept), politistii rurali n-au catadicsit sa-l anunte si pe procurorul criminalist. Magistratul a intrat in posesia dosarului abia pe data de 6 februarie 2007, fiind declinat de la Parchetul Insuratei. Intrucit individul care a atentat la viata femeii a fost cercetat in stare de libertate, procurorul criminalist a sesizat acum instanta de judecata, cu propunere de arestare preventiva.
Potrivit dosarului penal instrumentat in mai putin de trei saptamini de procurorul criminalist Mircea Ionescu, in ziua de 26 decembrie 2006, Radu Cojocaru s-a cinstit cu un pahar de coniac, dupa care a intrat neinvitat in curtea vecinei sale Jeni P., ca sa-i faca avansuri. Nu venise cu mina goala, venise cu o sticla de vin, din care a incepuse sa bea. In acel moment, femeia - mama a trei copilasi cu virste intre 2 si 8 ani - spala rufe sub un sopron. Mezina, de doar doi ani, era in casa, iar ceilalti doi copii erau plecati cu "Steaua". Cum era de asteptat, individul i-a propus (din nou) vecinei sa se mute la ea, si din nou aceasta l-a refuzat.
Destul de repede, s-a ajuns la cearta. La un moment dat, precizeaza procuroul criminalist, Jeni i-a aratat usa "musafirului nepoftit", spunindu-i sa plece. Acesta, insa, a pus mina pe un cutit de bucatarie si a lovit-o ca un turbat, de sapte ori, la baza gitului, in zona sinului drept, a plaminului si miinilor. Desi ranita grav, victima a reusit sa fuga in curte, apoi in gradina casei, strigind dupa ajutor. Au auzit-o vecinii, care au gasit-o prabusita linga un gard despartitor. Acestia i-au acordat primele ingrijiri si au sesizat Politia si Salvarea. Ca si cum nu s-ar fi intimplat nimic, individul cu apucaturi criminale a bagat cutitul in buzunar si s-a dus acasa, unde a mai dat peste cap o cana cu vin. Ulterior, el a iesit in ulita; acolo a fost luat la intrebari de politistii rurali. Aflindu-se in masina politiei (in drum spre sediu), Radu Cojocaru a ascuns cutitul sub bancheta, de unde a fost recuperat ulterior.
Victima a fost internata in stare grava la Spitalul Judetean Braila - Sectia Chirurgie Toracica, cu multiple plagi injunghiate, medicul legist precizind ca leziunile i-au pus viata in primejdie. Jeni P. a avut nevoie de 25 de zile de ingrijiri medicale. Luat la intrebari de anchetatori, inculpatul a precizat ca "din cauza betiei si a geloziei, i s-a pus o ceata pe ochi, a luat cutitul de pe frigider si a lovit-o de mai multe ori pe Jeni". Ieri, procurorul criminalist ne-a informat ca a sesizat deja instanta de judecata, cu propunere de arestare preventiva a inculpatului Cojocaru Radu. Instanta urmeaza sa se pronunte, in perioada imediat urmatoare.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii