Cercetarea stiintifica, pusa in valoare la Facultatea de Inginerie | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Cercetarea stiintifica, pusa in valoare la Facultatea de Inginerie

Timp de doua zile, Facultatea de Inginerie Braila a fost un centru important al cercetarii nationale romanesti in domeniul constructiilor, datorita workshop-ului "Modelarea reologica avansata in conceptie micro si macrostructurala a sistemelor compozite din neopren pentru izolarea bazei la socuri si vibratii". Reologia este o ramura a fizicii care studiaza curgerea lenta si deformarea in timp a corpurilor solide sub actiunea fortelor exercitate asupra lor.
Pentru realizarea workshop-ului au colaborat Institutul de Cercetari pentru Echipamente si Tehnologii in Constructii (ICECON) Bucuresti si Facultatea de Inginerie Braila, finantarea fiind obtinuta in urma unei competitii nationale. Valoarea proiectului este de 30.000 de lei. "Aceasta colaborare intre un institut de cercetare si o institutie de invatamint superior a devenit traditionala ca urmare a multiplelor colaborari in domeniul stiintific, ce s-au desfasurat pe mai bine de 15 ani si au generat numeroase rezultate performante la nivel national. Proiectul a fost realizat de specialistii de la ICECON in strinsa colaborare cu cadre didactice de la catedra Stiinte Tehnice, Masini si Actionari a Facultatii de Inginerie din Braila, directorul de proiect fiind un tinar cadru didactic cu o experienta de cercetare deosebita, demonstrata prin participarea la 17 contracte de cercetare stiintifica din care cinci in calitate de responsabil de proiect, sef de lucrari dr.ing. Silviu Nastac. Astfel de manifestari stiintifice cu participare nationala, organizate de Facultatea de Inginerie din Braila, alaturi de multiplele interactiuni cu institutiile de cercetare stiintifica sau mediul de afaceri, contribuie la ridicarea prestigiului stiintific si educational al colectivului de cadre didactice, atit in interiorul spatiului academic cit si in exteriorul sau", a precizat decanul Facultatii de Inginerie Braila, conf. ec. dr. ing. Adrian Goanta. La organizarea evenimentului au mai participat tinere sperante ale facultatii: sef de lucrari dr. ing. Carmen Debeleac, sef de lucrari dr. ing. Adrian Leopa si sef de lucrari drd. ing. Adrian Axinti. Activitatile s-au desfasurat in cinci ateliere: Modelarea reologica avansata in conceptie micro- si macro-structurala, Abordari complexe in domeniul materialelor compozite, Probleme actuale in dinamica structurilor, Problematica complexa a sistemelor de izolare a bazei la actiuni dinamice intense si variate, Clasic si modern in simularea comportarii dinamice a sistemelor tehnice. In final, toti specialistii s-au reunit la masa rotunda cu tema: "Noi directii de abordare a cercetarii fundamentale si aplicative in contextul globalizarii si relocarii resurselor tehnologice".
La lucrari au participat reprezentanti ai Centrului de cercetare pentru mecanica masinilor si echipamentelor tehnologice, ai cadrelor didactice ale catedrei de Stiinte Tehnice Masini si Actionari, ai Societatii Romane de Acustica, ai Asociatiei Romane pentru Tehnologii, Echipamente si Mecanizare in Constructii, ai Institutului de Mecanica Solidului al Academiei Romane, ai Universitatii "Eftimie Murgu" din Resita, ai Academiei de Stiinte Tehnice din Romania, ai Universitatii Pitesti - Facultatea de Mecanica si Tehnologie. Ca invitati au asistat la prezentarea lucrarilor de cercetare din cadrul atelierelor reprezentanti ai: Universitatii Tehnice a Moldovei, ai Universitatii Politehnice din Timisoara, ai Universitatii "Dunarea de Jos" Galati si ai Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro