Mergi la conţinutul principal

Cercetaşii brăileni, vizitaţi de sute de elevi din municipiu

• copiii au avut astfel prilejul să afle lucruri interesante despre tehnici de supravieţuire pe teritoriul inamic, tehnici de luptă şi alte aspecte ale armei cercetare • în aceeaşi zi, reprezentanţii regimentului brăilean i-au făcut o vizită unui veteran de război în vârstă de 97 de ani

 

La sfârşitul săptămânii trecute, Regimentul 528 ISR (Informaţii, Supraveghere şi Recunoaştere) a fost gazda copiilor şi elevilor de gimnaziu sau liceu din Garnizoana Brăila, care au desfăşurat activităţi în cadrul programului “Şcoala Altfel”.

După un scurt istoric al unităţii,  prezentarea specificului şi misiunii acesteia, militarii desemnaţi le-au  prezentat vizitatorilor baza materială de instrucţie şi modul de folosire a acesteia prin executarea unor  serii de exerciţii specifice din instruirea cercetaşilor. Astfel, copiii au putut vedea tipuri de focuri folosite la supravieţuire, tipuri de capcane şi modul de funcţionare al acestora, tipuri de adăposturi, principalele categorii de armament, poligonul subteran al unităţii, baza de antrenament la sol a paraşutiştilor, stânca alpinistului precum şi alte componente folosite de cercetaşi în procesul de instruire.

În tot acest timp, participanţii au avut posibilitatea se a fi “partea activă” a activităţii, punându-şi în valoare deprinderile de “cercetaş” prin executarea unor exerciţii, în cadrul unor ateliere, asistaţi îndeproape de militarii.

Tot la sfârşitul săptămânii trecute, cu prilejul Zilei Veteranilor Militari, şeful CIMIC, locotenent-colonel Leonard Stănescu, însoţit de alte două cadre militare, a efectuat o vizită domnului fost locotenent de infanterie Ion Gâscă, la aniversarea a 97 de ani a acestuia.

După  povestirile bătrânului privind întâmplările şi acţiunile întreprinse de acesta în timpul războiului, militarii regimentului i-au înmânat o diplomă de recunoştinţă însoţită de un pachet constând în alimente şi dulciuri. “Întâlnirea s-a terminat într-o notă veselă şi optimistă pentru viitoarea vizită a militarilor Regimentului 528 ISR, când d-l Gâscă va împlini 100 ani!”, ne-a informat ofiţerul de relaţii publice al regimentului brăilean, maior Aurel Voicu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro