Mergi la conţinutul principal

Centrul modern de imagistica, in Spitalul Judetean

Consiliul Judetean Braila a aprobat, ieri, in sedinta extraordinara, concesionarea pe o perioada de 20 de ani a unui spatiu din incinta Spitalului Judetean, in vederea infiintarii unui centru de imagistica si diagnostic. Presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, a precizat ca este vorba despre un proiect de importanta vitala pentru comunitate, pe domeniul Sanatatii, iar faptul ca Centrul de imagistica este gazduit de Spitalul Judetean implica avantaje importante, pentru acesta din urma: "Centrul va rezolva in mare parte problema drumurilor catre Bucuresti si catre alte judete, fie pentru computer tomograf, fie pentru RMN, fie pentru ecograful multidisciplinar, fie pentru osteodensitometru. La aceste aparate, din Centrul de imagistica, va avea prioritate Spitalul Judetean, asa scrie in contract, dupa care, daca alte judete vor avea nevoie, prin Casele de Asigurari de Sanatate, vor face contracte cu acesta. Investitia este imperios necesara, clasificarea Spitalului Judetean este mai buna si se incaseaza mai multi bani. Cred ca prin centrul de imagistica, prin acest nou UPU, prin noua sectie ATI, vom acoperi macar la limita bunului simt nevoile oamenilor din judet si nu numai".
Directorul Spitalului Judetean, dr. Stefan Mihailescu, a precizat ca initiativa propusa spre aprobare are la baza doua necesitati ale institutiei pe care o conduce, ambele, de mare urgenta: "In primul rind, radiologia, imagistica reprezinta o zona centrala a spitalului, la care apeleaza toate celelalte sectii. La acest moment, ne confruntam cu o criza de personal specializat, ma refer la medici radiologi. Mai exact, sintem cu medicii radiologi absolut la limita inferioara a suportabilitatii celor doua corpuri ale Spitalului Judetean. La anul, doi dintre ei se vor pensiona, anul acesta si in continuare unul dintre ei a avut probleme importante de sanatate, prin urmare, sintem in faza faptului iminent de a nu putea duce cele doua servicii de garda, de la Corpul A si Corpul B. Prin urmare, activitatea unor sectii, fie de la un corp, fie de la celalalt, nu se va mai putea desfasura corespunzator. Dupa ce am depasit initiativa de a cere medici, fie ei rezidenti, fie specialisti - si am cerut cite cinci posturi din fiecare, care nu au fost ocupate -, am ajuns la concluzia ca trebuie obligatoriu si foarte urgent sa ne organizam, astfel incit aceasta activitate sa fie preluata de altcineva, care sa indeplineasca trei criterii: 1. sa nu fie concurential cu spitalul, astfel incit sa angajeze din putinii medici pe care-i avem inca unul si ne falimenteaza; 2. sa aiba acel instrument incit sa-i poata plati de o asemenea maniera incit sa-i tina si sa atraga si alti medici, pentru ca noi avem o maniera limitata, impusa, de a-i plati; 3. sa aiba un anumit standing, astfel incit sa ajute spitalul".

"Locul la care sintem intr-adevar deficitari este aceasta radiologie si imagistica"

Mihailescu este de parere ca, in actuala forma, de concesionare a unui spatiu in interiorul Spitalului Judetean si de asigurare a prioritatii rezolvarii urgentelor spitalului, la acest centru, se rezolva toate problemele: "Spitalul ia bani in mod principal de la CJAS, in urma unui contract care are doua criterii: numarul de bolnavi si un anumit indice de dificultate a cazurilor pe care le putem rezolva. Regulile contractului cu CJAS s-au modificat la jumatatea anului 2007, astfel incit modul in care am fost organizati trebuie urgent schimbat, ca sa facem fata noilor criterii. In esenta, noile criterii de baza sint legate de echipamente de inalta performanta. De acum incolo, ca sa obtii un punctaj cit mai bun, trebuie sa ai echipamente la nivel de rezonanta magnetica, computer tomograf, anatomie patologica foarte bine pusa la punct. Ei bine, locul la care sintem intr-adevar deficitari este aceasta radiologie si imagistica. Este motivul pentru care am gasit pe cineva care sa preia imagistica, cu cadrele pe care le avem, deci sa nu plece medici, sa completeze cu medici, avind resurse financiare, dar mai ales posibilitatea de analiza on-line a unei imagini".
Presedintele CJ a precizat ca, in a doua faza, vor fi aduse inca cel putin doua noi aparate, printre care un accelerator de particule pentru faze incipiente de cancer. In plus, el a explicat ca spera ca, la sfirsitul lunii noiembrie sau inceputul lui decembrie, aceste prime aparate, care sint de productie octombrie 2007, sa ajunga deja la Braila.
Precizam ca suprafata ce va fi concesionata este de 265,08 metri patrati, iar redeventa minima este de 10 euro/mp.an. Concesiunea se va face prin licitatie, iar durata contractului va fi de 20 de ani.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu