Centrul Antidrog a organizat întâlniri cu elevii şi le-a vorbit despre riscul consumului de tutun | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal
31 Mai - Ziua Mondială fără tutun

Centrul Antidrog a organizat întâlniri cu elevii şi le-a vorbit despre riscul consumului de tutun

pentru a-i determina pe elevi să nu se apuce de fumat, întrucât tutunul le poate serios afecta sănătatea, lucrătorii Centrului Antidrog Brăila au organizat activităţi specifice la şcolile din Cuza-Vodă, Chiscani şi Tichileşti • acţiunile au fost organizate pentru marcarea Zilei Mondiale fără Tutun - 31 mai

 

Cu ocazia Zilei Mondiale fără Tutun - 31 mai, lucrătorii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Brăila desfăşoară, în această săptămână, activităţi specifice, în municipiu şi judeţ, în mediul şcolar şi în comunitatea locală. Au fost realizate dezbateri pe tema fumatului şi consecinţelor asociate în şcolile gimnaziale din Cuza-Vodă, Chiscani, Tichileşti, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Brăila. Urmează o activitate de sensibilizare a opiniei publice din comunitate, împreună cu voluntarii centrului şi ANMRF “Louis Pasteur” – filiala Brăila.

Potrivit reprezentanţilor Centrului Antidrog, anul acesta, Ziua Mondială Fără Tutun, având ca temă “Tutunul şi bolile cardiovasculare”, este dedicată asocierii între consumul tutunului şi bolile cardiovasculare. Campania îşi propune să îi facă pe oameni să conştientizeze legătura între consumul tutunului şi bolile cardiovasculare, incluzând infarctul, care în acest moment reprezintă cauza principală a mortalităţii.

În acest an, Agenţia Naţională Antidrog a implementat, la nivel naţional, prin cele 47 de Centre de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, activităţi de sensibilizare şi informare cu privire la efectele nocive asociate fumatului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro