Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Centru de recuperare a copiilor cu dizabilitati, la Braila

E rost de bani, si nu putini, ci miliarde de lei. Este speranta sefului Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Drepturilor Copilului Braila, Alexandru Sculschi, care, la inceput de an, incearca sa obtina finantare pentru un nou centru de recuperare a copiilor cu dizabilitati. Sculschi a discutat, ieri, acest lucru si cu ministrul secretar de stat, Bogdan Panait, din cadrul Agentiei Nationale pentru Protectia Copilului, care s-a aflat in Braila si a promis ca va ajuta cu fonduri, pentru constructia acestui obiectiv.
Conducerea DGASPDC considera ca este momentul sa se realizeze si la noi un centru pentru recuperarea copiilor cu dizabilitati, mai ales ca alte judete au una sau chiar doua asemenea institutii. Pentru acest lucru este insa nevoie de circa 50 de miliarde lei, care nu pot fi asigurate din fonduri locale.
"Anul 2006 debuteaza promitator la Directia noastra, avem in proiect realizarea unui centru de recuperare si reabilitare pentru copiii cu dezabilitati, fie ei institutionalizati, cit si cei din comunitate,
Acest centru presupune o investitie de circa 50 de miliarde lei, care se va realiza pe baza unui program de interes national, sprijinit de Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului. Este un prim obiectiv de asemenea marime si de asemenea importanta la Braila si, din pacate, asa ceva nu a existat. Sint o serie de judete care au si doua asemenea centre de recuperare. Eu sint optimist, vizita de astazi a domnului ministru secretar de stat Panait este un semn bun".
Ministrul Bogdan Panait ne-a declarat, ieri, ca banii se pot obtine, insa, in baza unui program national, destinat protectiei copiilor: "Am venit, in primul rind, sa vad ce rezultate a obtinut Consiliul Judetean cu copiii de la Neuropsihiatrie Infantila si apoi, sa vedem ce solutii putem accesa, pentru construirea unui centru de recuperare a copiilor cu dizabilitati, pentru ca avem un program de finantare de interes national. De fapt, vrem sa construim niste spatii propice pentru acesti copii, si vom avea mai multe de spus, probabil, la inceputul lui februarie. Nu stiu, deocamdata, daca vom putea finanta integral acest obiectiv, pentru ca noi avem o anumita suma, pentru intreaga tara. Daca ne vom putea incadra in ea, bine, daca nu, vom gasi si alte resurse, probabil ca si CJ ne va mai sprijini, ca sa completam suma necesara. Oricum, este cert, zic eu, ca exista certitudinea ca in acest an se va incepe constructia centrului. Am acum hotarirea de Guvern facuta, ea va intra in circuitul legal, iar la inceputul lui februarie vom incepe demersurile propriu-zise pentru faza de proiectare a noului centru".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii