Centre de Informare si Documentare la nivel european | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Centre de Informare si Documentare la nivel european

Anul acesta, in judetul Braila, in mediul rural, s-au mai infiintat inca zece Centre de Documentare si Informare, in cadrul proiectului bilateral romano-francez: "Educatie pentru informatie in mediul rural defavorizat". Si pentru prima data, asemenea unitati au primit si fonduri pentru dotare si amenajare, respectiv cite 40.000 de lei fiecare. "Astfel, ele vor fi dotate cu calculatoare, televizoare, video, casete, Internet, diferite softuri, cum vor solicita elevii sau cadrele didactice", a precizat directorul Casei Corpului Didactic, prof. Cristina Anton. Pe linga dotarile primite, in aceste centre nou infiintate au fost organizate si cursuri de formare pentru cite un director si un documentarist. In judet insa mai exista alte 6 asemenea centre, infiintate in perioada 2000 - 2006, si alte trei de rezerva, insa nici unul dintre ele nu au primit fonduri in aceasta etapa. Obiectivele proiectului in urma caruia s-au infiintat aceste centre sint: indentificarea structurii Proiectului de Dezvoltare Institutionala si Proiectului CDI, sa stabileasca locul proiectului CDI in Proiectul de Dezvoltare Institutionala, si sa elaboreze o schita a proiectului de amenajare a CDI. Stagiul de formare a fost apreciat de cele 20 de cadre didactice, care, conform concluziilor elaborate de formatorii nationali, au manifestat interes fata de problematica abordata, de strategiile de abordare, continutul activitatilor aplicative, ca si fata de instrumentele de evaluare utilizate. Directoarea Cristina Anton a spus ca la CCD se mai doreste infiintarea unui post de documentarist, care sa asigure unitatea informationala si metodologica si care sa asigure o buna comunicare cu CDI-urile functionale.
Cele zece Centre de Documentare si Informare de la nivelul judetului au fost infiintate la Marasu, Surdila Greci, Victoria, Salcia Tudor, Jirlau, Zavoaia, Baraganu, Galbenu, Viziru si Braila, in sediul Scolii nr. 22. Intre 2000 si 2006 s-au mai infiintat astfel de centre la: Ianca - Liceul Teoretic "Angelescu", Faurei - Grupul Scolar "Valsan", Insuratei - Grupul Scolar Industrial, Maxineni - Liceul "Matei Basarab", Tichilesti si Gropeni. CDI-uri de rezerva au fost realizate in Braila, la Gradinitele: nr. 42, nr. 7 si nr. 11

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro