Institutiile abilitate carora compania are obligatia sa le notifice intentia de concediere nu au primit o adresa in acest sens.
Reamintim ca in cursul anului 2007 compania a procedat in doua rinduri la concedierea colectiva a peste 400 de angajati. In primavara lui 2007, mai precis in luna martie, au fost notificati circa 170 de angajati, iar in decembrie inca 244 de persoane.
Potrivit datelor de bilant, societatea a inregistrat la finele trimestrului trei 2008 pierderi de 3,13 milioane lei comparativ cu 2,99 milioane pierderea raportata in luna septembrie 2007. In perioada analizata, la o cifra de afaceri de 23,4 milioane lei (in scadere fata de 2007), firma a inregistrat venituri totale de 30,5 milioane lei si cheltuieli de circa 33,6 milioane. SC "Celhart Donaris" a incheiat anul 2007 cu o pierdere totala de aproape 8,9 milioane de lei.
Reamintim ca in ianuarie 2004, pe cind era presedinte al APAPS, Ovidiu Musetescu a semnat la Bucuresti, alaturi de reprezentantii grupului de firme "Ecopack - Ecopaper" din Brasov, firme ale cunoscutului om de afaceri Vladimir Cohn, contractul de privatizare pentru SC "Celhart Donaris" Braila. Inainte de acest transfer, mai concret la finele lunii decembrie 2003, noul patron al "Celhart Donaris" a stabilit ca 640 de salariati sa fie concediati din efectivul de aproximativ 1.500 de persoane existent in unitate inainte de privatizare.
CASETA
Industria braileana, lovita de criza economica
SC "Celhart Donaris" nu este singura companie care a anuntat ca va face concedieri. La finele anului trecut, si SC "Laminorul" a procedat la concedierea a 29 de salariati. Contextul in care a fost anuntata restructurarea de personal este al unei crize economice accentuate in sectorul metalurgic. De mentionat este ca, totusi, nu este vorba despre o concediere colectiva, intrucit nu a fost atins pragul prevazut de legislatia in vigoare cu privire la numarul de salariati pentru care se emite concomitent decizia de incetare a raporturilor de munca.
De asemenea, o statistica data publicitatii, la finele anului trecut, de catre Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Braila indica faptul ca numarul firmelor care au notificat intentia de concediere colectiva a crescut alarmant in luna noiembrie. La momentul respectiv, 5 societati au informat institutia cu privire la iminenta unor restructurari pe parte de personal. Acestora se mai adauga inca alte 4 societati care au anuntat concedieri in prima jumatate a anului. Majoritatea angajatorilor respectivi desfasoara activitate in domeniul constructiilor, dar apar si angajatori cu activitate in domeniul constructiilor metalice, comert sau confectii. Una peste alta notificarile de concediere vizau la acel moment un numar total de circa 800 de persoane. Ca termen de comparatie, in 2007 au existat 12 angajatori care au anuntat ca vor sa concedieze peste 1.500 de angajati, insa mai putin de jumatate dintre acestia au ajuns someri cu acte in regula.