Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Celhart Donaris" are cu 170 de salariati mai putin

Ieri a fost ultima zi dintre cele 25 de preaviz acordate de catre societatea "Celhart Donaris" celor 171 de salariati care au fost concediati, dintre care 158 sint muncitori, 3 sint maistri si 10 provenind din categoria personal tehnic-adminstrativ. Astfel, 8 martie reprezinta pentru aceste persoane, majoritatea femei, ziua in care dobindesc statutul de somer. In toata perioada de preaviz salariatii vizati de procedura de concediere colectiva au stat acasa cu mentiunea ca in acest rastimp si-au primit salariul, precum si bonurile de masa. Important de mentionat ca la aceste masuri de protectie sociala a disponibilizatilor se adauga si acordarea unei sume de 2.200 lei net fiecare reprezentind plati compensatorii. De concedierea colectiva au fost afectati salariatii atelierului producere oxigen, atelierului clorosodice, instalatiei de albire a celulozei, instalatiei de deshidratare a pastei de celuloza, atelierului finisaj hirtie, o parte din sectia transport cai ferate uzinale, mentenanta, fabricii de celuloza si fabricii de hirtie albita pentru tipar.
Decizia elaborarii programului de concediere colectiva a fost luata in urma unei analize a activitatii din ultimii doi ani a companiei. In urma acesteia conducerea societatii a ajuns la concluzia ca se impune reprofilarea pe producerea de hirtie de ambalaj pentru carton ondulat si renuntarea la producerea de celuloza numai din materia lemnoasa pentru export, precum si la fabricarea hirtiei albite pentru tipar. Principalele motive care au condus la necesitatea efectuarii de concedieri au fost conditiile nefavorabile de pe piata internationala, coroborate cu cresterea alarmanta a pretului la utilitati, dar si imposibilitatea asigurarii, din motive ce nu tin de societate, a materiei lemnoase de calitate si in cantitatile necesare desfasurarii fara intrerupere a procesului tehnologic.
Asadar, de astazi, societatea are 512 angajati, comparativ cu 683 inainte de concediere. Important de mentionat este ca aceasta este cea de a doua concediere colectiva realizata in ultimii 5 ani la "Celhart Donaris", cunoscut fiind faptul ca, inainte de semnarea contractului de privatizare, a mai avut loc o concediere colectiva, la acea vreme aproape jumatate dintre salariati fiind trimisi in somaj.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii