Mergi la conţinutul principal

Cele mai bune aplicații de economisire a banilor pe care le poți folosi în 2024

Economisirea banilor pentru a crea un fond de urgență rezonabil sau un portofoliu de investiții necesită disciplină și planificare. Nu sunt mulți oameni care sunt pregătiți să renunțe la o parte semnificativă din veniturile lor și să trimită acești bani într-un cont separat. De fapt, există întotdeauna multe cheltuieli care stau în calea economisirii. Un credit online rapid, chiria apartamentului sau a biroului, educația, facturile la utilități - toate aceste categorii nu pot aștepta. De aceea, orice proiect de economisire necesită un plan minuțios în care să vă angajați banii, timpul și efortul.

Această planificare poate deveni mult mai ușoară dacă îți urmărești progresul și controlezi procesul într-o singură aplicație simplă. Trăim în era tehnologiei la dispoziția oamenilor, așa că există sute de aplicații la îndemână pentru urmărirea cheltuielilor, economisire și alte aspecte ale managementului financiar. Astfel de aplicații facilitează toate procesele de gestionare a banilor și vă oferă transparența totală a fluxurilor de bani din conturile dvs. Iată o listă cu cele mai bune X aplicații de care românii se pot bucura în 2024 pentru a-și asuma controlul deplin asupra economiilor.

#1 Revolut

Revolut este un proiect FinTech care a revoluționat modul în care oamenii fac tranzacții între ei, își plătesc facturile și stochează bani. A fost fondat în 2015 și, în prezent, susține operațiuni în peste 120 de monede. Neobanca oferă servicii financiare versatile utilizatorilor din UE, SUA, Japonia și Australia. Clienții înregistrați pot face schimb de valute fiat în interiorul conturilor lor, pot obține carduri de debit (fizice și virtuale), pot folosi funcționalitatea Apple Pay pentru a se conecta la conturile lor bancare, își pot stoca economiile în seifuri, pot tranzacționa și achiziționa acțiuni, pot efectua plăți de mărfuri și un tărâm de alte servicii.

Cea mai bună caracteristică a Revolut pentru persoanele interesate de economisirea banilor este Savings Vault - un cont special de monedă electronică în care puteți stoca economii și obține dobânzi adăugate la sold. Aceasta este o opțiune excelentă pentru persoanele care doresc să obțină un venit pasiv cu economiile lor și, în același timp, să evite să își trimită banii în altă parte.

#2 Google Wallet

Google Pay a luat lumea cu asalt în urmă cu câțiva ani și este o metodă de plată foarte comună pentru milioane de utilizatori de telefoane mobile în prezent. Google Wallet este o aplicație la îndemână cu zeci de funcții, de la stocarea biletelor de transport la depozitarea cardurilor de fidelitate. De aceea, oamenii pot folosi acum Google Wallet pentru diverse obiective, inclusiv pentru a-și economisi banii în diferite scopuri.

Utilizatorii pot adăuga bani la soldurile Google Pay din conturi verificate și carduri de debit. Acest sold poate fi rezervat ca fond de urgență sau poate fi folosit pentru a trimite bani prietenilor și pentru a plăti produsele Google într-un mod convenabil, cu comisioane reduse. Cu toate acestea, cea mai interesantă funcție este Share to Save, care oferă numeroase oferte speciale și reduceri de la comercianții afiliați. În acest fel, alegând categoria Share to Save, obțineți întotdeauna cel mai bun preț și vă bucurați de oferte profitabile pentru produsele și serviciile necesare.

#3 BT Pay

Această aplicație aparține Băncii Transilvania, o bancă din România care oferă o mare varietate de servicii financiare cetățenilor și rezidenților locali. Este o aplicație bogată în funcționalități care permite utilizatorilor înregistrați cu conturi bancare să plătească cumpărăturile cu zero comisioane de tranzacție, să trimită bani către alți deținători de conturi, să transfere fonduri între conturile de card BT și să primească oferte exclusive de la partenerii băncii. Inutil să mai spunem că puteți configura un cont de economii separat în cadrul profilului și puteți rezerva o anumită parte din fonduri pe acesta după ce vă primiți salariul.

#4 Raiffeisen Smart Mobile PI

Aplicația bancară a unei bănci internaționale, Reiffeisen, permite numeroase tranzacții pentru utilizatori și oferă o abordare complet nouă în ceea ce privește gestionarea banilor dumneavoastră. Numele aplicației este de la sine înțeles - banca oferă o abordare inteligentă a banilor, care poate acoperi toate nevoile tale obișnuite. Utilizatorii aplicației pot:

 • Să deschidă conturi la Reiffeisen online, fără a se prezenta la sediul băncii.
 • Să se bucure de o interfață prietenoasă și intuitivă.
 • Utilizați funcțiile de autorizare prin cod PIN și Face ID pentru a vă bucura de acces sigur la cont.
 • Obțineți cursuri de schimb favorabile în RON și EUR.
 • Personalizați tabloul de bord în funcție de preferințele lor individuale.
 • Deschideți o Casetă de Economii pentru a economisi bani după fiecare plată cu cardul și pentru a câștiga dobândă pentru aceste economii.
 • Bucurați-vă de programe de loialitate și de oferte în aplicația Smart Market.

În acest fel, aplicația Reiffeisen Smal Mobile PI poate deveni aplicația dvs. all-in-one pentru nevoile de gestionare financiară. De asemenea, aceasta permite o urmărire simplă și transparentă a cheltuielilor, astfel încât să știți întotdeauna cât cheltuiți și să dețineți controlul deplin asupra situației dvs. financiare.

#5 Up Mobil

O altă aplicație de gestionare a banilor populară în România este Up Mobil. Este un portofel digital universal care îți poate păstra toate cardurile, conturile și tranzacțiile financiare într-un singur loc. A fost actualizată recent, în decembrie 2023, așa că în prezent oferă o experiență de utilizare robustă și sigură, cu o mulțime de caracteristici:

 • Verificări de sold pe toate cardurile bancare în timp real.
 • Acces la istoricul complet al tranzacțiilor.
 • Activarea de carduri noi.
 • Blocarea cardurilor pierdute sau expirate.
 • Reemiterea codului PIN.
 • Lista magazinelor care acceptă cardurile Up.
 • Oferte speciale de la o rețea largă de parteneri Up Mobil din România.

#6 NeoBT

NeoBT este tot o aplicație a Băncii Transilvania, dar are o funcționalitate puțin diferită. Aplicația este bogată în funcționalități, sigură și modernă, utilizând beneficiile FinTech și neobancare. Principalul său avantaj constă în crearea rapidă și ușoară a cardurilor BT online, pe care le poți folosi chiar și la bancomate. Aplicația cu inteligență artificială vă reamintește plățile neefectuate și previne tranzacțiile duplicate. În plus, poate deveni borcanul tău secret de economii în care trimiți o parte din salariu pentru a acumula o rezervă financiară pentru zile negre.

Alegeți-vă aplicația pentru economii eficiente

După cum vedeți, piața digitală actuală dispune de numeroase aplicații din care o puteți alege în mod convenabil pe cea pe care o preferați. Evaluați funcțiile aplicației, caracteristicile de economisire și ușurința generală de utilizare înainte de a o alege pe cea pe care o veți folosi zilnic.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

 • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
 • Telefon: 0239-611053
 • Fax: 0239-611054
 • E-mail: redactie@obiectivbr.ro