Mergi la conţinutul principal

Cele cinci proiecte ale lui Silviu Dorin Petrea

* candidatul Pro România Brăila pe prima poziție pe lista de la Senat, Silviu Dorin Petrea, a precizat că are cinci proiecte pentru care și-ar dori să ajungă din nou în Parlament

 

Numele meu este PETREA Dorin Silviu și sunt născut în 1978, în Brăila, într-o familie normală. Sunt căsătorit de 15 ani și cele mai importante realizări, cele ale sufletului sunt soția mea și cele două fetițe pe care le avem și le iubim: Andra și Alexandra. Studiile le-am urmat tot în Brăila noastră dragă, mai întâi la Liceul Teoretic „Panait Cerna” și apoi la Facultatea de Management și Marketing în Afaceri Economice „Constantin Brâncoveanu”, unde mi-am luat atât licența, cât și masteratul în „Relații economice internaționale”. În ceea ce privește experiența profesională, am fost director regional la Gillette România, apoi am avut propria banca în franciză ING Bank, asociat și director de dezvoltare la Onebrand Brăila, singura fabrica de polistiren expandat din Brăila, am administrat propriile firme de brokeraj de credite și de brokeraj de asigurări și, în prezent, sunt director executiv la Sc Klabauto Srl Brăila, dealer auto. Toate aceste afaceri au fost inițiate și dezvoltate de la zero, am creat produse și servicii care au devenit brand-uri naționale și nu am avut niciodată contracte cu statul român sau cu administrația publică locală. Cât despre experiența politică: datorită încrederii dumneavoastră am fost ales Consilier Local Municipal în cadrul Consiliului Local Brăila, în mai 2012. Ulterior, am fost ales deputat de Brăila în mandatul 2012 -2016, unde am activat ca membru în Comisia de transporturi și în Comisia de afaceri europene. Am reprezentat cu cinste și cu profesionalism Parlamentul României în peste 50 de întâlniri la nivel european și internațional.

 

Vă propun următoarele proiecte politice:

1) O serie de măsuri concrete care să permită afacerilor mici și mijlocii (#IMM) să își continue activitatea și să păstreze locurile de muncă: Reducerea cotei de TVA de la 9% la 5% pentru produsele #agricole și #alimentare și pentru serviciile din #HORECA. Anularea unor obligații fiscale aferente anului 2021 pentru IMM-uri: impozitul pe profit, impozitul specific, impozitul pentru microîntreprinderi, taxele și impozitele datorate activelor corporale neutilizate din cauza restricțiilor și interdicțiilor administrative. Statul va acoperi 50% din chiriile aflate în plată pe perioada nefuncționării IMM-urilor din cauza restricțiilor impuse de autorități.

Amânarea pentru 2022 a ratelor aferente finanțărilor la bănci și IFN-uri și prelungirea maturității cu perioada de grație. Pentru aplicarea tuturor acestor măsuri de ajutor, condiția minimă este menținerea firmei în activitate și menținerea a cel puțin 90% dintre angajați de la finalul anului.

2) Venitul minim de criză va fi alocat persoanelor care câștigă sub 2.000 de lei lunar pentru o singură persoană, 1.500 de lei lunar pentru fiecare membru de familie, limita fiind de 4.500 lei pentru o familie.

3) Continuarea susținerii și implementării proiectelor de infrastructură mare începute în mandatul anterior: drumurile expres Brăila - Galați, Brăila - Buzău, Brăila - Slobozia și Brăila - Focșani și a "autostrăzii fluviale a Dunării", navigabilitatea 365 de zile pe an pe fluviul Dunărea!

4) Aplicarea exactă și integrală a Legii 223/2015, în forma ei inițială. Ne vom lupta în Parlament pentru militari, rezerviști, veterani și pentru familiile acestora!

5) Redeschiderea școlilor în condiții de siguranță pentru elevi și profesori și testarea regulată gratuită a profesorilor și a personalului auxiliar.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro