Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cel putin 68 de morti si 120 de raniti, in dublul atentat comis la Bagdad

Cel putin 68 de persoane au fost ucise in dublul atentat comis joi seara pe o artera comerciala din centrul Bagdadului, potrivit unui nou bilant furnizat de o sursa din domeniul securitatii irakiene, relateaza AFP.
Cel putin 68 de persoane au fost ucise si 120 ranite, potrivit unui oficial al Ministerului de Interne, care si-a pastrat anonimatul. Bilantul precedent mentiona 54 de morti si 123 de raniti.
Majoritatea victimelor sint membri ai fortelor de ordine si serviciilor de interventie. Printre victime figureaza de asemenea femei si copii, potrivit aceleiasi surse.
Prima bomba a explodat joi in jurul orei locale 19.00 (18.00 ora Romaniei) la intrarea pe strada Atar, unul dintre pricipalele bulevarde care traverseaza cartierul comercial Karrada, din centrul capitalei irakiene. Dupa deflagratie, un kamikaze a detonat incarcatura pe care o avea asupra sa in mijlocul multimii care s-a adunat la fata locului.
In comunicatul dat publicitatii vineri dimineata, premierul Nuri al-Maliki a condamnat "aceasta noua crima barbara impotriva civililor". Maliki a ordonat "serviciilor de securitate sa ii urmareasca si sa ii aresteze pe criminalii" responsabili de acest atac, potrivit comunicatului.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii