Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cel putin 18 morti la Dahab, dintre care sase straini

Cele trei explozii produse luni seara in statiunea egipteana Dahab, din Peninsula Sinai, s-au soldat cu 18 de morti, printre care sase cetateni straini, si 62 de raniti, potrivit unui nou bilant anuntat de surse oficiale egiptene, citate de AFP.
"Doisprezece egipteni si sase straini, printre care un elvetian, un rus, o femeie de origine libaneza si un copil german in virsta de cinci ani, au fost ucisi", a precizat o sursa din cadrul serviciilor de securitate. Bilantul pastreaza acelasi numar de persoane ranite anuntat anterior.
Ministerul de Interne anuntase ca in urma exploziilor au murit trei cetateni straini, printre care un copil de nationalitate germana. Alti 20 de cetateni straini au fost raniti in explozii, printre acestia numarindu-se arabi, israelieni si occidentali.
Potrivit sursei citate, fragmentele de corpuri atribuite luni mai multor victime apartineau de fapt uneia singure.
Citind ministrul Sanatatii, televiziunea publica a anuntat moartea a 18 persoane si ranirea altor 83.
Mai multe surse medicale de la Dahab si Sharm el-Sheikh, unde au fost internate persoanele ranite in urma atacului, sustin ca multe dintre acestea au parasit spitalul imediat ce au primit ingrijiri medicale.
Exploziile s-au produs cu o zi inainte ca Egiptul sa celebreze eliberarea Peninsulei Sinai de sub ocupatia israeliana.
Presedintele egiptean Hosni Mubarak a afirmat ca "persoanele responsabile pentru comiterea acestui act terorist abominabil trebuie urmarite si pedepsite conform legii". Comunitatea internationala a condamnat prompt atentatele, presedintele Geroge W. Bush catalogindu-le drept "un act odios".
Exploziile, care nu au fost revendicate, s-au produs in jurul orei locale 19.15 (20.15, ora Romaniei), la interval de citeva minute, potrivit unor surse din cadrul serviciilor de securitate, care au precizat ca a fost vorba de bombe detonate de la distanta.
Atentatele au vizat doua restaurante, Nelson si la Alaeddin, precum si supermarketul Ghazala, situate in Dahab, statiune balneara din sud-estul Peninsulei Sinai, zona intens frecventata la sfirsitul saptaminii trecute.
Potrivit unei surse din serviciile de securitate, Egiptul a inchis frontiera cu Israelul pentru a "impiedica fuga unor eventuali suspecti".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii