Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cel mai valoros sportiv al sectiei de kaiac canoe are probleme medicale

Cel mai valoros reprezentant al sectiei de kaiac canoe a Clubului Sportiv Municipal Braila, Paul Podgoreanu, multiplu campion balcanic si european de juniori si tineret a revenit la Braila pentru o vacanta de aproape doua luni, perioada in care va trebui sa se refaca dupa accidentarea de la umarul drept care i-a dat mari batai de cap la Campionatele Nationale de viteza, pentru seniori.
Un prilej de aducere aminte pentru antrenoarea Florentina Ion, cea care l-a descoperit si format pentru marea performanta.
"Pe Paul il pregatesc din anul 2000. Atunci el a venit in vizita la niste prieteni, componenti ai sectiei noastre de canoe, mi-a placut pentru ca am vazut ca are un tonus muscular dezvoltat si l-am intrebat daca nu vrea sa practice kaiacul. El a acceptat si din acel moment am inceput o munca intensa. Singurul impediment in calea performantei o reprezenta inaltimea, dar acest copil, printr-o capacitate de efort iesita din comun, a reusit sa suplineasca acest dezavantaj. Trebuie sa recunosc ca il scoteam foarte greu de pe apa", isi amintea, marti dupa-amiaza, antrenoarea Florentina Ion.
Tehniciana braileana considera ca datorita talentului, acestui sportiv i-a trebuit un timp relativ scurt pentru a obtine cele mai valoroase rezultate din istoria sectiei brailene, desi la debut, la primul campionat national de juniori, a avut o prestatie modesta.
"Datorita faptului ca ii placea foarte mult acest sport, am reusit sa-l modelez usor, l-am luat in cantonamente si, incet-incet, a inceput sa evolueze. Dupa un an si jumatate a participat la nationale unde s-a prezentat binisor, insa la a doua competitie de acest gen a reusit sa urce pe podium, si imediat a fost cooptat la Centrul olimpic de la Tulcea. Decis si ambitios, in 2004 a devenit component al lotului national de juniori, sub comanda antrenorului Aurel Alecu. Aici si-a definitivat tehnica si, combinind pregatirea de acasa cu cea de la lot, a fost cooptat in lotul Romaniei pentru europenele de la Poznan. Acolo, in proba de kaiac 4, pe distanta de 1.000 de metri, echipajul Romaniei, din care a facut parte si Paul Podgoreanu, a obtinut medalia de aur, prima la kaiac dupa o perioada de 15 ani. In 2005, a fost cooptat in lotul olimpic al Romaniei, iar la europenele de tineret, desfasurate la Plovdiv, a obtinut o medalie de aur la kaiac 4 - 500 m si una de bronz la kaiac 4 - 1000 m. Aici in echipaj, alaturi de Podgoreanu s-a aflat un alt sportiv format la Braila, dar care acum este la Steaua, Vasile Stefan. Bineinteles ca aceste succese m-au facut foarte fericita si sper ca, in continuare, el sa evolueze cit mai bine". A declarat Florentina Ion.
In aceasta perioada, antrenoarea CSM-ului are ceva motive de ingrijorare deoarece elevul sau se confrunta cu probleme medicale.
La fel de grijulie ca atunci cind a inceput sa-l indrume pe calea performantei, Florentina Ion l-a dus deja la medici specialisti pentru a-l ajuta sa treca mai repede si mai usor peste perioada de recuperare, iar din luna noiembrie sa poata reintra in circuitul performantei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii