Mergi la conţinutul principal

Cel mai tare din parcare

Situatia bizara, a' la Braila: cinci locuri de parcare proaspat reamenajate de Primarie au fost desfiintate de proprietarul unui imobil, care isi motiveaza gestul prin faptul ca prefera sa aiba un trotuar normal linga gardul sau. Citiva locatari ai blocurilor 4 si 6, de pe Calea Galati au sarit ca arsi cind vecinul lor, Constantin Ionescu, care a achizitionat o vila pe Str. Rahova, le-a interzis accesul la locurile de parcare pentru care plateau o taxa lunara catre Directia de Administrare si Gospodarire Locala. "Cum se poate intimpla asa ceva pe domeniul public?! Aceasta parcare exista aici din anii '60, de cind m-am mutat eu in bloc iar anul trecut a fost reabilitata de Primarie. In ianuarie, fiica mea si alti vecini au inchiriat cite un loc de parcare, de la DAGL. Am dat banii in avans, pe trei trimestre, deci pina in luna octombrie, iar de la inceputul lui iulie ne-am trezit cu cetateanul asta, Ionescu, care si-a luat o casa la capatul strazii Rahova, ca incepe sa puna gramezi de nisip pe locurile noastre de parcare. Zicea ca nu mai permite nimanui sa-si lase masina, ca a platit el chirie pentru tot spatiul. Noi ne-am interesat la DAGL si ni s-a spus ca nu e nimic adevarat. Abia in septembrie am primit o instiintare acasa, cum ca i s-a dat aviz, o luna si jumatate, sa-si depoziteze materialele de constructii in parcarea noastra. Pina una alta, el s-a apucat si a stricat parcarea cu totul, deja a facut trotuar in locul ei. Pai cum e posibil asa ceva, chiar poate oricine sa faca orice pe un spatiu public?!", se intreaba indignata Marioara Pirvu, unul dintre locatarii blocului 6 de pe Calea Galati afectati de aceasta situatie fara precedent. Un alt locatar, care a preferat sa-si pastreze anonimatul, ne-a declarat ca Ionescu este membru PNL si o veche cunostinta a primarului Cibu, de pe vremea cind lucrau amindoi la "Promex". "Poate asa se explica atitudinea sfidatoare a acestui Ionescu, care se lauda ca nu poate sa-i faca nimeni nimic, ca are toate actele in regula", ne-a spus locatarul blocului 6 ramas fara loc de parcare.
Pe de alta parte, reclamatul Constantin Ionescu a tinut sa sublinieze ca nu face nimic in afara legii. "Am toate documentele in regula, poate sa ma reclame cine vrea, unde vrea!", ne-a spus acesta, cind l-am intrebat de ce a pus gind rau parcarii respective. "Nu sint de acord cu aceasta parcare in fata proprietatii mele, fiindca imi impiedica accesul in garaj. In locul ei, voi amenaja, pe propria cheltuiala, trotuarul, asa cum este pe restul strazii. Voi face ceva foarte frumos, cu stilpi de iluminat, flori, pomi si cu pitici ornamentali", a mai explicat Ionescu.

Situatie generata de lipsa de comunicare intre directiile Primariei

Confruntata cu un val de sesizari din partea locatarilor ramasi fara locuri de parcare, Directia de Indrumare si Control din cadrul Primariei a cercetat situatia si a dat un verdict favorabil lui Constantin Ionescu. "Domnul primar Cibu ne-a confirmat ca a dat aviz familiei Ionescu sa desfiinteze parcarea si sa amenajeze trotuarul, cu conditia sa o faca pe propria cheltuiala. Avizul dat de primar nu incalca legea, fiindca perimetrul respectiv nu figureaza ca parcare, in Planul de Urbanism al municipiului. Acolo a fost amenajata cu titlu provizoriu o parcare, profitindu-se de faptul ca imobilul de la capatul strazii nu avea curtea ingradita. Odata cu achizitionarea cladirii si construirea unui gard pe limita proprietatii, nu ar fi mai existat un trotuar pentru pietoni iar din acest motiv desfiintarea parcarii este justificata", ne-a explicat un inspector din cadrul Directiei de Indrumare si Control. In acest context, se pune intrebarea de ce a inchiriat Directia de Administrare si Gospodarire Locala acele locuri de parcare, percepind o taxa lunara de 16 lei pentru folosirea lor. "Acest lucru nu prea a fost in regula, din moment ce acea locatie nu avea statut de parcare in Planul de Urbanism!", recunosc cei de la Directia de Indrumare si Control.
Conducerea DAGL spune, insa, ca nu a facut nimic care sa contravina legii ci doar a procedat ca de obicei in astfel de situatii. "In momentul in care cetatenii vad ca se amenajeaza o parcare, vin la noi si fac cereri pentru inchiriere. Asa s-a intimplat si pe Str. Rahovei. Oamenii au vazut ca se reabiliteaza parcarea aceea si au depus cerere pentru un loc garantat unde sa-si poata lasa masina. Nu ne-a informat nimeni ca acolo nu e de fapt o parcare pentru inchiriat. Si nici nu aveam cum sa banuim acest lucru, din moment ce amenajarea s-a facut dupa toate normele tehnice, cu alveole speciale pentru parcarea masinilor", ne-a declarat Marilena Barbu, directorul adjunct al DAGL.
In ceea ce priveste acuzele formulate de locatarii ramasi cu buza umflata, cum ca Ionescu isi permite sa faca orice pe domeniul public fiindca e coleg de partid cu Constantin Cibu, consilierul pe relatii publice al primarului a dezmintit categoric aceste informatii. "Sint niste insinuari nefondate. Constantin Ionescu este membru PLD (adica adversar politic al primarului n.n.) iar asta spune totul...", ne-a declarat consilierul Catalin Iordache.
Din punctul de vedere al primarului Constantin Cibu, ceea ce se intimpla pe Str. Rahova este o revenire la normalitate. "Acolo era o falsa parcare, in sensul ca nu figura in documentele de urbanism. Cetateanul respectiv s-a angajat sa amenajeze trotuarul, asa cum e pe restul strazii, pe propria cheltuiala, ceea ce e foarte bine", ne-a declarat primarul.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu