Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cel mai laudat film romanesc al momentului poate fi vizionat si la Braila

Pelicula regizorului Cristian Mungiu, "4 luni, 3 saptamini si 2 zile", va putea fi vizionata de braileni, miercuri si joi, pe 19, respectiv 20 septembrie, la Casa Tineretului. Astazi, proiectia va incepe de la ora 19.00, iar joi vor fi trei spectacole, la 16.00, 18.15 si 20.30. Biletele costa 5 lei si pot fi procurate de la Centrul de Creatie, Piata Traian, nr. 2, intre orele 9.00 - 18.30. Regizorul Cristian Mungiu a explicat ca a ales sa prezinte filmul in sistem caravana cinematografica, dupa ce a aflat cit de putine cinematografe au mai ramas in Romania. Astfel, dupa lansarea ce a avut loc, pe 13 septembrie, la Teatrul National din Bucuresti, in prezenta a 1.100 de persoane, printre care s-a aflat si presedintele Traian Basescu, filmul va ajunge in mai multe orase ale tarii. Caravana a poposit prima data la Tulcea, vine la Braila, iar destinatia urmatoare este Galatiul. Organizatorii au grija ca, peste tot, proiectiile sa se defasoare in conditii tehnice deosebite, motiv pentru care au adus un echipament tehnic special, din Germania.
Dupa cum se stie, "4 luni, 3 saptamini si 2 zile" este revelatia cinematografiei romanesti, in acest an. Filmul trateaza un subiect sensibil: avortul in perioada comunista, si o face intr-o maniera care i-a adus elogii in intreaga lume. Premiul "Palme d'Or" cistigat pentru prima data de o pelicula romaneasca, la festivalul de la Cannes, demonstreaza valoarea acestui film cu care Romania s-a inscris in cursa pentru Oscarurile de anul viitor.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii