Mergi la conţinutul principal

Cel mai «tânăr» centenar al judeţului, sărbătorit cu mare fast la Gulianca

Localnicii din Gulianca, comuna Salcia Tudor, şi-au serbat, sâmbătă, 21 februarie, un consătean care a reuşit performanţa de a atinge suta de ani. Este vorba despre Ion Grigore Avrigeanu, cel mai "tânăr" centenar al judeţului. Oamenii din sat s-au adunat, cu mic cu mare, în căminul cultural din localitate, pentru a-i ura lui nea Ion, după tradiţie, "La mulţi ani!" şi "Multă sănătate!". Alături i-au fost şi copiii, nepoţii şi strănepoţii sărbătoritului, dar şi câţiva ofiţeri de rang superior din Garnizoana Brăilei. Asta deoarece Ion Grigore Avrigeanu este veteran de război cu grad de sublocotenent în rezervă. Astfel, au fost prezenţi colonelul Gheorghe Soare, comandantul Garnizoanei Brăila, generalul de brigadă în retragere Sandu Temistocle, preşedintele Asociaţiei Veteranilor de Război, filiala Brăila, colonelul în retragere Ion Dumitru, reprezentant al Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere, general locotenentul în rezervă Nicu Apostu, fost comandant al Garnizoanei Brăilei. Colonelul Gheorghe Soare a prezentat mesajul de felicitare al Ministrului Apărării Naţionale, Mircea Duşa şi al secretarului de stat pentru relaţia cu Parlamentul, Otilia Sava, oferindu-i sărbătoritului, din partea ofiţerilor activi din Garnizoana Brăila un tort aniversar şi un coş cu flori. Asociaţia Veteranilor de Război a oferit suma de 200 lei, iar colonelul Ion Dumitru a venit cu daruri pentru întreaga comunitate, oferind şcolii din localitate mai multe publicaţii cu tematică istorică.
Primarul comunei Salcia Tudor l-a dat pe nea Ion drept exemplu de conduită în familie şi în comunitate şi i-a urat viaţă lungă în continuare, împreună cu soţia ce-i este alături din 1947. Şi, pentru ca sărbătoarea să fie completă, comunitatea locală a oferit în cinstea centenarului un spectacol artistic susţinut, timp de 90 de minute, de formaţiile de dansuri "Tudorencele", "Mugurii" şi "Muguraşii".

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro