Mergi la conţinutul principal
Deși au fost la un pas de libertate

Cei nouă traficanți de droguri rămân în arest

* la sfârșitul lui februarie, prima instanță a înlocuit măsura arestului preventiv, cu arest la domiciliu, față de șapte inculpați reținuți în decembrie și arestați pentru trafic de droguri * numai că, în urma contestației procurorilor DIICOT, cei șapte traficanți au rămas tot în arest preventiv, alții doi fiind în arest la domiciliu * la data de 3 decembrie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Brăila au dispus reținerea pentru o durată de 24 ore a 9 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de introducere în țară de droguri de risc, trafic de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu produse psihoactive * începând cu luna iunie 2022, pe raza municipiului Brăila a acționat o grupare care s-a ocupat cu distribuirea  de droguri de risc (canabis) și substanțe cu efecte psihoactive în Brăila

 

 

 

Gruparea de traficanți de droguri destructurată de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Brăila, în decembrie, formată din 9 inculpați, nu scapă de arest.

Noul An a început tot cu arest preventiv pentru șapte inculpați și arest la domiciliu pentru ceilalți doi inculpati. În ianuarie s-a prelungit măsura preventivă. La ședința din 27 februarie, la Tribunalul Brăila, cei șapte inculpați arestați preventiv au avut parte de vești bune, măsura fiind înlocuită cu arest la domiciliu. Numai că, în urma contestației procurorilor DIICOT, la Curtea de Apel Galați s-a menținut arestul preventiv, soluția fiind pronunțată pe 2 martie. “Înlocuiește măsura arestării preventive cu măsura arestării la domiciliu pentru inculpații T. D. L., G. I., T. G. G., S. I. C., M. G. C., D. N. Ș., B. V. Ș., pe o perioadă de 30 de zile, de la data rămânerii definitive a prezentei încheieri. Dispune punerea în libertate a inculpaților, la rămânerea definitivă a prezentei încheieri”, a fost soluția de la Tribunalul Brăila de sfârșitul lunii februarie. Numai că, traficanții de droguri nu au reușit să scape de arestul preventiv, asta pentru că după reacția procurorilor DIICOT, la instanța superioară s-a menținut arestul. “Admite propunerea formulată de DIICOT Brăila, dispune prelungirea măsurii arestării preventive”, a fost soluția din 2 martie de la Curtea de Apel Galați.

În prima lună a acestui an, instanța a prelungit măsura arestului preventiv față de inculpații reținuți în decembrie și arestați preventiv pentru trafic de droguri.   Contestația formulată la instanța superioară de inculpați a fost respinsă.

 

Liderii grupării au locuit în Spania, de unde au expediat colete cu droguri

 

Reamintim că la data de 3 decembrie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Brăila au dispus reținerea pentru o durată de 24 ore a 9 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de introducere în țară de droguri de risc, trafic de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Potrivit procurorilor DIICOT, în cauză s-a reținut că, începând cu luna iunie 2022, pe raza municipiului Brăila a acționat o grupare care s-a ocupat cu distribuirea  de droguri de risc (canabis) și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive (3-CMC) consumatorilor de pe raza municipiului Brăila. “Liderii acestei grupări au locuit, în cea mai parte a timpului, în Spania de unde au expediat în țară, periodic, colete cu droguri, prin intermediul unor servicii de coletărie sau a unor persoane fizice. Coletele au fost supravegheate, pe timpul transportului, de către persoane de încredere, din anturajul acestora.

După ce drogurile ajungeau în țară și erau depozitate în siguranță, cei doi lideri ai grupării veneau în România cu avionul pentru a supraveghea și coordona distribuirea acestora și colectarea sumelor de bani provenite din valorificare.

La data de 02.12.2022, a fost prins în flagrant un inculpat după ce a introdus în țară cantitățile de aproximativ 4.750 de grame de rezină de canabis, aproximativ 379 de grame de cannabis și 490 de grame de substanțe cu efect psihoactiv (3 CMC)”, au precizat procurorii DIICOT.

La aceeași dată, procurorii DIIcot - Biroul Teritorial Brăila împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați și Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Brăila au efectuat 13 de percheziții domiciliare, fiind identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor 24 de doze de canabis, 4 pungi de canabis (1070 grame), o cutie cu 5 grame de canabis, 3 plicuri cu  substanță cu efect psihoactiv, de tip Cristal, și bancnote rulate destinate prizării care conțineau urme de substanță pulverulentă de culoare albă,  8 grindere și suma de 5.245 de lei.

Cu ocazia soluționării propunerii formulate de procurorii DIICOT, judecătorul din cadrul Tribunalului Brăila a dispus arestarea preventivă a 7 inculpați și luarea măsurii arestului la domiciliu față de alți doi inculpați.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Brăila, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea și Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt, precum și al jandarmilor din cadrul I.J.J. Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro