Dragulescu, campion mondial la sol si la sarituri si european tot la sarituri, spune ca sportul romanesc este in regres. "O premiere nu vine niciodata prea tirziu. Ma simt bine ca am reusit sa obtin doua titluri mondiale anul trecut. Sper sa nu ma opresc aici. Cel mai mult si cel mai mult imi doresc sa ne calificam la Olimpiada. Este visul meu sa ajung la Olimpiada si sa iau medalia de aur. Daca iau cinci medalii de aur la mondiale, dar nu ajung la Olimpiada, este tot degeaba. Sportul romanesc este in mare regres dupa parerea mea. Sa speram ca va veni ceva din urma. Nu imi simt amenintata pozitia de lider, pentru ca daca imi iese treaba cum stiu eu, cum imi iese la sala, nu are cine sa ma bata. Am cele mai dificile exercitii", a declarat gimnastul roman.
Cadru auster din cauza rezultatelor mai slabe
Presedintele Agentiei Nationale pentru Sport, Octavian Belu, a precizat ca ceremonia s-a desfasurat intr-un cadru auster, din cauza rezultatelor mai slabe obtinute de sportivii romani in 2006. "Am decis sa facem aceasta sarbatorire intr-un cadru auster, tinind cont si de faptul ca rezultatele din 2006 nu au fost unele de exceptie. Ne dorim ca performantele din acest an sa fie mai bune, mai ales ca 2007 este an preolimpic", a precizat Belu.
Cea mai buna sportiva in probe olimpice in 2006 a fost desemnata gimnasta Sandra Izbasa, vicecampioana mondiala la birna in 2006, urmata in ierarhie de coechipiera ei Catalina Ponor (campioana europeana la birna) si de halterofila Marioara Munteanu (campioana europeana la categoria 53 kg). Izbasa spune ca va incerca sa repete performantele si in 2007. "Eu ma straduiesc ca in 2007 sa repet performantele de anul trecut. Voi munci pentru acest lucru. Eu zic ca acum va fi mai greu, pentru ca vin si junioarele din urma si va fi o competitie de inalta performanta si sper sa fac fata, mai ales ca sint lidera echipei Romaniei", a afirmat Izbasa.
Cel mai bun sportiv in probe olimpice a fost ales Alin Moldoveanu, vicecampion mondial la tir, in proba de pusca aer comprimat 10 metri. Pe locurile urmatoare s-au situat Florin Mironcic (campion european la canoe 1 - 1000 m) si gimnastul Flavius Koczi, campion european la cal cu minere.
Cea mai buna federatie sportiva a fost desemnata FR de Gimnastica
In clasamentul celor mai bune echipe / echipaje in 2007, pe primul loc s-a clasat echipa nationala masculina de sabie, campioana europeana, urmata de echipa feminina de spada, de asemenea campioana europeana, precum si de echipajul feminin de kaiac 4, medaliat cu bronz la CM si CE. Printre laureati s-a numarat si echipa nationala de polo, pentru locul patru ocupat la Campionatul European.
Selectionerul echipei de polo, Vlad Hagiu, a declarat ca spera sa obtina o performanta cit mai buna la Campionatele Mondiale care vor debuta peste o saptamina, in Australia. "Mai am doua zile si ma urc in avion cu intreaga echipa pentru a incerca din nou o performanta asa cum am obisnuit sportul romanesc la Campionatele Mondiale. Este foarte greu sa reusim la Mondiale o performanta mai buna decit la Europene. Sigur, noi ne dorim o medalie. Grupa din care facem parte sa spunem ca este abordabila, dupa care urmeaza meciuri puternice, in care nu mai stam la mina altora. Obiectivul nostru ar fi sa ajungem in primele sase echipe, dar cu totii si-au manifestat dorinta de a lua o medalie, mai ales ca poloul romanesc nu are nici o medalie la o competitie internationala importanta", a afirmat Hagiu.
Nationala de polo a Romaniei va debuta la Campionatul Mondial din Australia pe data de 17 martie. Romania joaca in grupa D, cu Ungaria, Canada si Noua Zeelenda.
Cea mai buna federatie sportiva a fost desemnata FR de Gimnastica. Antrenorul lotului feminin de gimnastica, Nicolae Forminte, premiat la sectiunea cei mai buni antrenori in sporturi olimpice, a declarat nu il surprinde desemnarea FRG drept cea mai buna federatie din Romania. "Nu cred ca este o premiera faptul ca Federatia Romana de Gimnastica s-a numarat mereu in fruntea celorlalte federatii. Dupa cunostinta mea nici nu intentioneaza sa schimbe aceasta obisnuinta. Un lucru este sigur, muncim si speram ca munca sa fie cu folos si rezultatele sa urmeze. Este placut sa fiu premiat de domnul Belu, de ce sa nu fie? Domnul Belu a fost, este si va ramine o persoana carismatica si un foarte bun coleg", a afirmat Forminte.
De asemenea, ANS a mai premiat cei mai buni sportivi, antrenori si echipe in probe neolimpice, iar Alexandru Lazarescu a primit distinctia "Premiul pentru cariera sportiva".
Prezent la ceremonie, presedintele CS Dinamo, Marcel Popescu, a declarat ca regreta demisia lui Ilie Floroiu de la conducerea Federatiei Romane de Atletism. "Nu este numai George Boroi candidat pentru interimatul de la FR de Atletism. Doina Melinte, Violeta Beclea-Szekely, Gabriela Szabo si, de ce nu, chiar si Nicolae Marasescu, sint numai citeva nume care ar putea candida si care ar putea face mult. Ceea ce nu inseamna ca Ilie Floroiu nu a facut sau nu putea face mai mult. Stim toti ca poate nu a beneficiat de tot sprijinul necesar si este o persoana de o calitate umana si profesionala deosebita, care a cedat. Pe mine ma doare ca a cedat, chiar am mai incercat sa il conving sa nu cedeze, pentru ca atletismul romanesc avea nevoie de el", a afirmat Popescu.
Intrebat care ar fi cauzele regresului sportului romanesc, Popescu a raspuns: "Cauza regresului sportului romanesc vine din urma, din baza de selectie extrem de redusa, pentru ca nu se mai face sport in scoli. De asemenea e de vina si baza materiala redusa si nu in ultimul rind sursele financiare, care daca lipsesc nu se poate face nimic. O echipa merge bine, atita timp cit are bani, dar nu asa trebuie sa fie, trebuie gasite tot timpul solutii".