Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cea mai frumoasa declaratie de dragoste - concurs la Centrul Cultural American

Cu prilejul sarbatorii Valetine's Day, Centrul Cultural American din cadrul Bibliotecii Judetene "Panait Istrati" lanseaza un concurs pentru cei care sint indragostiti, "Cea mai frumoasa declaratie de dragoste". Lucrarile originale, redactate in limba engleza, trebuie sa fie trimise la sediul Centrului Cultural America din str. Belvedere nr. 3, pina pe 8 februarie, ora 16.00. Cele mai frumoase declaratii vor fi premiate chiar pe 14 februarie.
Sfintul Valentin este patronul logodnicilor si apicultorilor. In timpul vietii, el a fost medic si apoi preot la Roma, in sec. III. In acea perioada, imparatul Claudiu al II-lea a abolit institutia casatoriei in rindul soldatilor, considerind ca asa ostenii vor avea un randament mai mare. Cu toate acestea, indragostitii au continuat sa-si lege destinele in secret, cu binecuvintarea lui Valentin. Este descoperit si aruncat in inchisoare, unde intilneste o tinara oarba, care-si recapata vederea in mod miraculos. Valentin, inainte de a fi decapitat, in anul 270, ii trimite fetei o hirtie in forma de inima pe care a scris: "De la al tau Valentin". Mai tirziu, Valentin va fi sanctificat.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii