Cea mai diversificata proba a bacalaureatului a trecut fara incidente majore | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Cea mai diversificata proba a bacalaureatului a trecut fara incidente majore

Cei 2.780 de candidati inscrisi la bacalaureat au sustinut, ieri, in cele noua centre de examinare, proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii, cea mai diversificata proba a examenului de bacalaureat. S-au prezentat 2.750 de candidati, insa dintre acestia din nou, patru au fost eliminati, trei dintre cei care au urmat cursurile la zi si unul dintre cei de la frecventa redusa. Cei mai multi absolventi s-au inscris la Biologie vegetala si animala - 473, Finantarea afacerii - 162, Marketingul afacerilor - 101, Asamblari mecanice - 124, Asigurarea calitatii - 66, Materii prime textile - 48, Tehnica analizelor de laborator - 53, Organe de masini si mecanisme - 49, Sisteme de automatizare - 50, chimie organica nivel I - 73, chimie organica nivel II - 66, Psihologie - 39.
Pentru proba scrisa sau practica din aria curriculara corespunzatoare specializarii variantele extrase au fost: subiectul I - varianta 23, subiectul II - varianta 80, subiectul III - varianta 52.

Disciplina "Tehnici de masurari si sisteme automatizate" i-a scos din minti pe elevi

La iesirea din salile de curs la centrul de examen de la Grupul Scolar "Anghel Saligny" starea de spirit a elevilor era diferita de la unul la altul. Unii erau nervosi si suparati iar altii bucurosi si plini de speranta. Eugen Radu, de la Grupul Scolar "C-tin Brincusi", promotia 2007, a sustinut examenul la Fizica. "Pentru mine subiectele au fost simple, am stiut sa le rezolv. Eu am ales sa rezolv electricitatea si mecanica. Partea de mecanica, de la punctul al II-lea a fost un pic mai grea".
Intrebati de reporterii nostri la ce obiect au sustinut examenul, doi elevi "distrati" de la Grupul Scolar "Anghel Saligny" nu au stiu sa raspunda fara a consulta foaia de examen. Alin si Ionut au dat examenul la Tehnici de masurare in domeniul asamblari mecanice. Cei doi absolventi au apreciat subiectele ca fiind foarte grele iar partea a III-a au considerat-o cea mai complicata. Cu toate acestea Ionut si Alin spera sa ia nota de trecere la proba E a bacalaureatului.
La disciplina Biologie, elevii au afirmat ca a fost destul de usor si ca au reusit sa rezolve aproape tot. Petrut Lucian Paraschivescu si Alexandra Berariu, proaspat iesiti din examen, erau cu zimbetul pe buze pentru ca, spun ei, subiectele la biologie au fost usor de abordat. La informatica, Iulian Ermalai a considerat ca subiectele propuse au fost usoare, insa problemele i-au cam dat batai de cap.
Mai multi elevi de la "C-tin Brincusi" au reclamat faptul ca subiectele la disciplina "Tehnici de masurari si sisteme automatizate" au fost foarte grele. Parerea unanima a candidatilor a fost aceea ca nici unul dintre ei nu vor reusi sa ia o nota de trecere la aceasta proba. "A fost extrem de greu, nu ma asteptam. Cu toate ca m-am pregatit nu ma gindeam ca va fi asa de dificil. Este teroare o sa picam cu totii, am vorbit si cu colegii mei si mi-au spus acelasi lucru. Profesorii pe care i-am avut la clasa nu ne-au pregatit destul, nu ne-au dat materiale, o sa picam cu totii", ne-a spus Elena Rindunica.
Bacalaureatul, proba E, a fost ceva mai senin pentru candidatii de la Colegiul "Balcescu" si Liceul de Arta. Maria Francesca Tigoianu a sustinut ieri proba la limba franceza. Ea a spus ca a fost "asa si asa". Cel mai dificil i s-a parut ultimul subiect, unde a trebuit sa faca o compunere despre jocurile virtuale, domeniu pe care nu prea il agrea. Daniela Balta, tot de la "Balcescu", a dat proba la informatica intensiv. Problemele nu i s-au parut dificile, dar ultimul subiect considera ca a fost formulat confuz si asta este posibil sa-i afecteze nota. Foarte fericita a iesit de la proba de fizica absolventa de la "Balcescu", Maria Burcus. Se asteapta sa ia nota maxima, la fel ca si Flavia Flintasu, care a dat proba la chimie. Despre subiectele de la franceza, cadrele didactice spuneau ca au avut fineturi, capcane, care ii puteau duce in eroare pe candidati, in schimb, despre cele de la fizica au spus ca au fost frumoase si nu prea dificile. Unii candidati insa nu au avut aceeasi parere, ei apreciindu-le ca fiind dificile.

Educatia fizica a ramas cea mai dorita proba la Bacalaureat

Astazi se desfasoara ultima proba a bacalaureatului, cind cei mai multi candidati, mai mult de jumatate, s-au inscris la educatie fizica si sport - 1.591, iar dintre acestia cei mai multi au optat pentru aceasta proba la centrul de examinare de la Liceul "Cerna" - 301. Tot astazi se mai dau probe la Biologie vegetala si animala, Geografie clasa a XII-a, Istorie, Istoria romanilor, Geografia Romaniei, Psihologie, Economie, Filosofie, Educatie antreprenoriala, Limba franceza, Limba germana, Limba engleza, Matematica, Logica si argumentare, Anatomie, Fizica, Chimie anorganica, Economie aplicata. Rezultatele preliminare se vor afisa pe 5 iulie, iar rezultatele finale pe 9 iulie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro