Mergi la conţinutul principal

Cea mai complicata proba a Bacalaureatului a trecut cu bine

Ieri, s-a desfasurat penultima proba a Bacalaureatului, la disciplina la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii, proba "E". Din pacate, si de aceasta data, un candidat a incercat sa triseze si a fost prins si eliminat din examen. Acesta sustinea Bacalaureatul la Centrul de examen de la Liceul "Perpessicius". La probele de ieri au fost inscrisi 2.651 de candidati, iar prezenti au fost 2.33. Acestia au dat probe scrise la 37 de discipline. Cei mai multi candidati au fost la Biologie vegetala si animala - 460, Ecologie si protectia mediului - 253, Limba franceza - 246 si Contabilitate - 227. Peste 100 de candidati au fost inscrisi la disciplinele: Organe de masini si mecanisme - 177, Solicitari si masurari tehnice - 176, Chimie organica - 169, Masurari electrice - 138, Fizica - 136, Materii prime textile - 113 si Limba engleza - program normal - 132. Ieri s-au mai sustinut probe la disciplinele: Maiestrie sportiva - 87, Psihologie - 74, Anatomia si fiziologia umana - 58, Informatica - 56, Limba engleza program bilingv - 53, Limba latina - 47, Economia intreprinderii - 41, Filosofie - 44, Limba engleza - program intensiv - 38, Tehnologia mobilei - 30, Pedagogie generala - 30, Studiul formelor si desenului (I) - 27, Studiul formelor si desenului (II) - 27, Economie - 24, Limba spaniola - 23, Geografia Romaniei - 23, Desen de constructii - 22, Istoria romanilor - 15, Marketing - 13, Operatii unitare si utilaje in industria alimentara - 13, Dictat armonic, melodic si solfegiu - 12, Instrumente, canto - 11, Anatomia si fiziologia animalelor domestice - 10, Limba germana - 6, Masurari speciale in telecomunicatii - 5, Chimie anorganica - 4, Istoria artei - 4, Istoria muzicii - 4, Limba rusa - 4, si Limba franceza program intensiv - 2. Cei mai multi candidati au fost multumiti de subiectele primite, considerindu-le acceptabile. Aproape toti au spus ca nici nu s-au comparat cu cele de la limba si literatura romana.
La centrul de examen de la Liceul "Cerna" au fost si citeva probleme de sanatate, dar au fost rezolvate rapid de personalul de specialitate, astfel ca tinerii si-au putut relua examenul. O tinara a avut o cadere de calciu si a fost nevoie urgenta de tratament pe care i l-au administrat cadrele medicale, iar un alt candidat a avut probleme mai mari cu stomacul din cauza emotiilor, insa un tratament rapid l-au pus pe picioare astfel incit el a putut sa se intoarca in sala. "Problemele de sanatate apar in contextul solicitarii si al uzurii candidatilor care participa la acest examen suficient de lung si de dificil. In centrul nostru au fost citeva interventii ale personalului sanitar, care a rezolvat rapid situatia. Astazi chiar s-a asigurat o asistenta in plus, iar pentru ziua de miine s-a asigurat personal suplimentar de paza pentru terenurile de sport", a spus conf. univ. dr. Liviu Leontie de la Universitatea "Al. I. Cuza" Iasi, presedintele comisiei de bacalaureat de la Liceul "Cerna".
Astazi se va sustine ultima proba a bacalaureatului, "F", la alegere dintre celelalte arii curriculare decit cea din care face parte specializarea absolvita. Cei mai multi candidati s-au inscris la Educatie fizica - 1.649 si la Geografia Romaniei - 773. Inscrierile s-au facut inainte de incheierea anului scolar, astfel ca este posibil ca numarul de candidati efectiv inscrisi sa difere insa nu semnificativ. Rezultatele preliminare se vor afisa pe 7 iulie, iar in aceeasi zi se
vor depune si contestatiile. Acestea se vor rezolva intre 8 si 10 iulie,
iar rezultatele finale se vor afisa pe 10 iulie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu