Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ce va pati Braila in 2008

2008 promite sa fie un an bun pentru Braila. Investitiile de milioane de euro, in hipermarketuri, vor continua, aducind mii de locuri de munca pentru braileni. Vom avea inca un Plus si un Carrefour si se vor mai deschide si un Selgros, un Kaufland, un Bricostore si un Media Galaxy, fiind in plan si un mare Mall, care va avea cea mai mare suprafata comerciala vazuta vreodata in zona noastra. Bani sa fie, ca magazinele de tip occidental ne-au invadat... Din pacate, in industrie si agricultura nu se anunta nici o investitie de anvergura!
Autoritatile locale promit, in schimb, sa investeasca mai mult in infrastructura, respectiv in drumuri, si le putem crede pe cuvint, fiindca intram intr-un an electoral. Cu bani de la bugetul local sau din fonduri europene post aderare, edilii Brailei si sefii Consiliului Judetean anunta proiecte de reabilitare a sute de kilometri de strazi si sosele. In plus, exista sanse reale ca firma greceasca "Athena" sa finalizeze, in sfirsit, strazile din cartierele periferice. Din pacate, santierul se va muta, pe un termen nedefinit, in zona cantrala, unde 23 de strazi trebuie reabilitate de o firma spaniola, aflata, deja, in mare intirziere cu desfasurarea lucrarilor.
Din punct de vedere cultural, ne asteapta un an plin, cu un festival de muzica usoara, unul de muzica populara si unul de teatru, toate internationale. Totodata, in iulie, soprana Mariana Nicolesco va organiza un Master Class, la care vor fi prezente voci de exceptie din Romania si din lume.
In plan politic, nou infiintatul PDL va iesi la rampa in plin an electoral. Se prevede o batalie a orgoliilor intre familia Vasioiu (PD) si Dan Sabau (fost presedinte PLD), deveniti colegi de partid, printr-o conjunctura dictata de Bucuresti. Candidatul la Primarie numit de noul partid va avea de infruntat nume consacrate pe scena politica locala: Constantin Cibu (PNL), Viorel Balcan (PSD), Mihai Danut (PRM) sau Gheorghi Obreja (PC).
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii