Ce sa mai credem?! | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Ce sa mai credem?!

Pe linga lipsurile cotidiene, ce ii doare cel mai tare pe romani, in general? Coruptia la nivel inalt si mafia care a pus stapinire pe orasele mari. In acest context, Braila nu face exceptie. De ani de zile, niste analfabeti sfideaza legile tarii afisindu-si apoi, cu tupeu si obraznicie, rodul ilegalitatilor. Nimeni nu-i intreaba din ce bani isi permit atit de multe. Nicicind un interlop n-a fost suspectat de evaziune fiscala si luat la intrebari ca atare. De ani de zile indivizi de aceeasi teapa, mai noi sau mai vechi, isi disputa teritorii si percep taxe de protectie. De ani de zile se razboiesc intre ei, terorizind pur si simplu cartierele in care locuiesc. La rindu-i, de ani de zile Politia a pus capacul pe oala si in afara de amenzi de citeva milioane pentru tulburarea ordinii si linistii publice sau pentru port de arme albe n-a facut nimic altceva. Iata de ce cruciada Politiei si Parchetului in cazul atacului asupra blocului in care locuieste familia Buricea este o premiera. Este pentru prima data cind politistii si procurorii si-au dat mina in incercarea de a-i baga dupa gratii pe cei care au terorizat niste cetateni fara vina, caci si niste oameni fara nici un amestec cu gruparile adverse s-au trezit cu geamurile sparte in plina noapte. Asadar, este pentru prima data cind este tratat cu seriozitate un incident de acest gen. Deci se poate. Problema este ca actiunea comuna a celor doua institutii ale statului este privita cu suspiciune. Cei mai incrincenati contestatari sint interlopii din clanul "Catali", din care fac parte suspectii arestati si cei vinati in continuare de Politie. E firesc, s-ar putea spune. Numai ca, in limbajul specific, acesti indivizi fac afirmatii tulburatoare pe site-ul ziarului nostru de fiecare data cind publicam un material legat de acest subiect. Contestatarii acuza conducerea Politiei de atitudine discretionara, favorizarea anumitor infractori si coruptie. Mai precis, respectivii sustin ca exista dosare ingropate, cu probe temeinice, inclusiv casete inregistrate, ale altor atacuri similare, operate de gruparea "Buricea". Aceste dosare ar fi fost cumparate cu bani grei. Teoretic, asemenea afirmatii nu prezinta credibilitate. Totusi, exista intr-adevar o serie de atacuri despre care noi am scris si care au ramas in coada de peste.
Daca suspiciunea manifestata intr-un limbaj violent si grobian de niste golani, pina la urma, nu merita a fi luata in calcul, iata ca si instantele de judecata au propriile dubii. Faptul ca magistratii de la Tribunal au anulat in doua rinduri niste mandate de arestare, ridica semne de intrebare cu privire la probele administrate in dosar. Alta explicatie rezonabila nu exista. Doar n-o sa credem acum ca gruparea Catali a cumparat Tribunalul, iar clanul Buricea si-a adjudecat Politia si Parchetul...

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro