Mergi la conţinutul principal

Ce pregăteşte Primăria Brăila pentru sărbătoarea de 1 Decembrie

• alături de ceremoniile dedicate Zilei Naţionale şi de tradiţionala fasole cu ciolan, tot pe 1 decembrie se va deschide Târgul de Iarnă • pe parcursul a 10 zile, brăilenii se vor putea bucura de numeroase concerte susţinute în Piaţa Independenţei de artişti veniţi din toată ţara şi din Republica Moldova • pe 1 şi 2 decembrie va avea loc o nouă ediţie a Paradei Colindătorilor, pe două trasee diferite • luminile de sărbători se vor aprinde în tot oraşul în seara zilei de 1 decembrie, mai puţin în Parcul Monument, unde vor fi aprinse pe 17 decembrie, când se va inaugura Orăşelul Copiilor

 

După ce anul trecut a fost intens criticat de opoziţie că a organizat prima ediţie a Târgului de Iarnă şi Parada Colindătorilor doar pentru că era perioada electorală dinaintea alegerilor parlamentare, primarul Marian Dragomir a anunţat într-o conferinţă de presă că aceste evenimente vor avea loc şi anul acesta, chiar dacă nu mai este nicio campanie electorală în derulare. Primarul a spus că vrea să facă din Târgul de Iarnă o tradiţie la Brăila şi că ediţia de anul acesta va fi mai frumoasă decât cea precedentă, inclusiv prin numărul mai mare de artişti invitaţi să concerteze pe tot parcursul evenimentului. Dragomir a mai precizat că, spre deosebire de anul trecut, meşterii populari invitaţi să îşi prezinte marfa în cadrul târgului nu vor mai avea tarabele amplasate în corturi ale Armatei ci vor beneficia de căsuţe de lemn, aşa cum se întâmplă la toate târgurile de tradiţie din ţară şi din străinătate. Astfel, după ce s-au organizat mai multe licitaţii pentru găsirea unei firme care să facă aceste căsuţe, până la urmă contractul a fost preluat de o societate specializată, iar până pe 1 decembrie Primăria va avea la dispoziţie 20 de căsuţe de lemn, care vor fi amplasate în parcarea de lângă Palatul Administrativ, acolo unde se va derula, timp de 10 zile, Târgul de Iarnă. În principiu, îşi vor putea expune mărfurile la aceste standuri doar meşteri populari autorizaţi, din ţară şi din Republica Moldova.

Primăria informează că, în perioada 1 - 10 decembrie, cât va dura târgul, vor susţine spectacole, pe o scenă amplasată în Piaţa Independenţei, numeroşi artişti din judeţul Brăila, din ţară şi din Republica Moldova. Este vorba despre artişti de muzică populară din Olt, Sighetu Marmaţiei, Vatra Dornei - Suceava, Dorohoi - Botoşani, Oradea, Vaslui, Moreni-Dâmboviţa, dar şi despre 15 formatii din judeţul Brăila. Ansamblul “Baştina” Străşeni, Republica Moldova şi Ansamblul profesionist de muzică şi dans popular „Izvoraşul” al Palatului Culturii „Nicolae Botgros” din Cahul sunt invitaţi speciali ai târgului brăilean.

Pe 1 decembrie, începând cu ora 10.00, nu vor lipsi nici tradiţionalele ceremonii dedicate Zilei Naţionale a României, care vor culmina cu defilarea câtorva plutoane de militari ai unităţilor din cadrul Garnizoanei Brăila. Tot atunci, brăilenii prezenţi în Piaţa Independenţei vor beneficia de o porţie gratuită de fasole cu ciolan.

Tot pe 1 decembrie, seara, se vor aprinde luminile de sărbători pe străzile municipiului, mai puţin în Parcul Monument, unde se vor aprinde pe 17 decembrie, când se va inaugura Orăşelul Copiilor.

Pe 1 decembrie va avea loc Parada Colindătorilor, care va porni din cartierul Viziru şi va parcurge Şos. Vizirului, respectiv Calea Călăraşilor, până în Piaţa Independenţei. O Paradă a Colindătorilor va avea loc şi sâmbătă, 2 decembrie, cu pornire de această dată de la Gara CFR, pe traseul Str. Gral. Eremia Grigorescu - Bdul. Independenţei - Piaţa Independenţei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro