Mergi la conţinutul principal

Ce golaneala!

Un golan conduce Braila, Primaria este un bordel, Daniela Vasioiu este o gisculita si o baba ofilita, cam astea ar fi in rezumat cuvintele grele vehiculate de democrati pe de o parte si de primarul Constantin Cibu, pe de alta parte. Este acesta un mod de a face politica? Este acesta un mod de a cistiga electoratul de partea ta? Ma indoiesc. Sint convinsa ca in ochii brailenilor cu bun-simt, atacurile la persoana de o asemenea maniera nu pot sa aduca voturi. Sau poate democratii, caci ei au inceput acest soi de atacuri personale, mizeaza pe voturile simpatizantilor lui Corneliu Vadim Tudor sau ale celor indragostiti de limbajul liderului PNG George Becali. Altminteri, nu-mi explic ce s-a urmarit cu ultima conferinta de presa organizata duminica de democrati, pe parcursul careia mesajul politic a fost unul singur: desfiintarea prin limbajul folosit a primarului. La rindul sau, Constantin Cibu a raspuns "provocarii" organizind o conferinta de presa, iar Daniela Vasioiu a fost lovita unde o doare mai rau pe o femeie. "Nu am ajuns sa hartuiesc babe ofilite", a fost raspunsul primarului la acuzatia Danielei Vasioiu ca o hartuieste politic.
In alta ordine de idei, consider ca rolul unei conferinte de presa este altul: fie organizatorii se lauda cu realizarile personale, fie critica adversarii politici, desigur cu argumente credibile. Daca intr-un caz sau in altul avem de-a face doar cu vorbe fara acoperire sau, si mai jalnic, cu insulte si delatiuni, conferinta de presa poate deveni cel mult punctul de pornire al unui proces penal de calomnie. Nimic mai mult. In acest context, am incercat sa-mi aduc aminte cind a fost ultima conferinta de presa a PD, pe parcursul careia democratii sa-si faca publice propriile realizari, in interesul Brailei, fireste. N-am reusit. Poate ca sint la rindul meu o baba si m-am sclerozat, dar sincer, nu-mi vin in minte decit critici. Si nu de ieri de azi, ci de ani de zile democratii critica incontinuu. Pe vremea administratiei Lungu, lipsita de orice urma de transparenta, cind masinaria de vot a PDSR-ului de atunci functiona ireprosabil, am considerat benefica atitudinea democratilor. Au urmat alegerile din 2004 cind IMPREUNA si nu altfel, Cibu si Daniela Vasioiu au cistigat Primaria municipiului. Mai precis, Cibu a ajuns primar si cu sprijinul in turul II al PD, iar Daniela Vasioiu a ajuns viceprimar cu implicarea directa in negocieri a primarului. Ei bine, cum s-a suit pe scaunul de viceprimar al Brailei Daniela Vasioiu si corul democratilor au inceput sa critice necontenit activitatea primarului. Mi-am zis la inceput ca la mijloc sint bune intentii, ca se doreste imbunatatirea activitatii Primariei. Cind am vazut insa ca se scurge an dupa an si nu iese nimic din activitatea proprie a Danielei Vasioiu, fapt confirmat si de analiza primilor doi ani de mandat realizata de Institutul de Politici publice, am inceput sa am dubii. Dubiile au devenit certitudine pentru mine cind am vazut ca ramasa fara atributii in urma razboiului cu Cibu, viceprimarul democrat s-a incapatinat sa ramina in functie. Cu alte cuvinte, s-a complacut intr-o situatie de toata jena, a continuat sa semneze condica in acel "bordel", cum singura a catalogat Primaria Brailei, in locul unei retrageri onorabile in opozitie. De ce? Pentru zecile de milioane incasate lunar? Pentru bruma de influenta care i-a ramas in Primarie? Pentru "a trage cu ochiul" la ce mai face si desface primarul sau pentru ce? Nu stiu. Ce stiu cu certitudine este ca la viitoarele alegeri, brailenii il vor judeca nu numai pe primarul Constantin Cibu, ci si pe viceprimarul Daniela Vasioiu, cu criticile ei, cu tot.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu