Mergi la conţinutul principal

Ce atribuții au primit subprefecții PNL, Nicolae Nițescu și Adin Boboc

* cei doi subprefecți din partea PNL, Nicolae Nițescu și Adin Boboc, au vorbit recent despre atribuțiile ce le-au fost delegate de către prefectul Nicușor Ciocan (USR) * cei doi susțin că fac parte din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență însă cu precizarea că niciunul nu a primit vreo însărcinare specială în ceea ce privește gestionarea problemelor pricinuite de pandemie * subprefecții Brăilei au vorbit și despre colaborarea ”bună dar nu foarte bună” pe care o au cu prefectul * de cealaltă parte, deputatul PNL Brăila Alexandru Popa s-a arătat nemulțumit de activitatea lui Ciocan

 

Cei doi subprefecți ai Brăilei, Nicolae Nițescu și Adin Boboc, din partea PNL, au participat recent la o conferință de presă în cadrul căreia au vorbit despre atribuțiile ce le-au fost delegate de către prefectul Nicușor Ciocan (USR). Liberalii au punctat că lucrurile nu sunt încă încheiate la acest capitol, deoarece Prefectura Brăila nu are momentan un secretar general. În ceea ce îl privește pe Nițescu, acesta a afirmat că are în subordine Serviciul Deconcentrate, care se ocupă de absolut tot ceea ce ține de activitatea instituțiilor deconcentrate din Județul Brăila. De asemenea, este cel care verifică activitatea tuturor Unităților Administrativ Teritoriale (UAT) din județ.

”Eu am Comisia de Fond Funciar, apostila și conducerea operativă a Prefecturii. Adică tot ce înseamnă hârțogăraie, proceduri...”, a completat la rândul său Adin Boboc.

Subprefecții au mai precizat că fac parte din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, dar că până în prezent nu au primit vreo temă anume în legătură cu gestionarea situației cauzate de pandemia COVID-19.

Întrebați cum se înțeleg cu prefectul Nicușor Ciocan, cei doi au preferat să ofere un răspuns oarecum evaziv.

”La momentul acesta colaborarea este bună. Nu putem să spunem foarte bună, dar este bună. Poate cu timpul va deveni foarte bună. Am spus la momentul ăsta, deci după o lună și câteva zile de când suntem acolo. Comunicarea lipsește”, a declarat Nițescu.

 

Deputatul Alexandru Popa, nemulțumit de activitatea prefectului

Alături de cei doi subprefecți, la conferința de presă a participat și deputatul Alexandru Popa, care a avut o poziție ceva mai fermă în privința nemulțumirii sale vizavi de activitatea prefectului. Liberalul a afirmat chiar că a avut o discuție la Centru în legătură cu acest subiect. Popa a declarat că liberalii brăileni au doi subprefecți pregătiți să ajute mai mult Prefectura.

”Domnul prefect, cum are o comunicare defectuoasă cu dumneavoastră, așa are și cu noi. Cred că domnul prefect, ar fi timpul să fie ajutat de subprefecții noștri. Avem niște subprefecți cu o carieră în spate și ar putea să se folosească și dumnealui de această oportunitate. Însă la acest moment, aceeași atitudine pe care o manifestă în relația cu dumneavoastră, o are și cu noi. Eu, personal, sunt nemulțumit”, a declarat presei Popa.

Tot cu această ocazie, deputatul a vorbit despre faptul că tulceanul Gabriel Herea a fost numit, începând cu 14 aprilie, director de cabinet în cadrul Prefecturii Brăila. Acesta este fost secretar general al PNL Tulcea, însă Popa a ținut să sublinieze că liberalii brăileni nu au avut niciun amestec în povestea cooptării acestuia în cadrul instituției conduse de Nicușor Ciocan.

”Vizavi de domnul de la Tulcea, noi nu avem nicio implicare. Chiar dacă a fost membru PNL. Nu a fost opțiunea noastră, a fost strict opțiunea domnului prefect. Cât despre viitorul secretar general,  este opțiunea prim-ministrului. Va fi numit pe o perioadă scurtă, până la concurs”, a conchis Popa.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro