Mergi la conţinutul principal

Ce ar mai pierde Marea Britanie în afară de Scoţia

Scoţienii au votat ieri asupra separării de Regatul Unit al Marii Britanii, o decizie menită să aducă Scoţiei independenţa, dar care ar însemna în acelaşi timp şi pierderi pentru britanici de la mari actori la mâncare şi peisaje specifice, relatează ABC News, preluat de Mediafax. Pe lista pierderilor au fost trecute opt puncte, unul mai important decât altul.
1. Scotch. Această băutură provine, prin definiţie, dintr-un singur loc şi anume Scoţia.
2. Sean Connery. Poate cel mai cunoscut actor scoţian de la Hollywood, Sean Connery a afirmat clar că este în favoarea independenţei scoţiene şi susţine "valorile democratice centrale pentru care poporul Scoţiei le păzeşte cel mai bine".
3. Susan Boyle. Cântăreaţa scoţiană care a creat senzaţie la concursul "Britains Got Talent" consideră că scoţienii "vor putea să îşi păstreze identitatea şi în cadrul Marii Britanii" Marea Britanie este numele neoficial al Regatului Unit, fiind de fapt numele celei mai întinse insule din arhipelagul britanic.
4. Castelul din Edinburgh. Britanicii nu vor mai putea introduce Castelul din Edinburgh, o faimoasă atracţie turistică, pe lista cu cele mai impresionante locuri de văzut de pe teritoriul său, dacă Scoţia devine independentă.
5. Haggis. Este un fel de mâncare tradiţional scoţian din stomac umplut cu organe de oaie.
6. Gerard Butler. Un alt actor scoţian faimos, Gerard Butler nu este prea sigur în legătură cu independenţa Scoţiei. "Eram total proindependenţă (...) dar acum sentimentul meu este că ar trebui să ne strângem laolaltă mai degrabă decât să ne separăm", a declarat el în mai.
7. Robert Burns. Scriitor scoţian faimos care a scris poemul "Auld Lang Syne", cântat în lumea întreagă de Anul Nou.
8. Monstrul din Loch Ness. Misterioasa creatură vine din Scoţia şi unele persoane s-au întrebat dacă monstrul şi-a făcut apariţia pentru a-şi exprima opinia cu privire la independenţă.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro