Mergi la conţinutul principal

Ce îi recomandă pe subprefecții Județului Brăila

* cei doi subprefecți ai Județului Brăila, Adin Boboc și Nicolae Nițescu (fostul primar al comunei Mărașu), au avut ocazia să spună, recent, ce anume i-a recomandat pentru a fi numiți pe fotoliile pe care le-au luat în primire * Adin Boboc a invocat experiența sa în domeniul Finanțelor și felul său de a fi, iar Nițescu a vorbit despre perioada petrecută în fruntea administrației din Mărașu, dar nu a uitat nici sprijinul colegilor de partid

 

Cei doi subprefecți ai Județului Brăila, PNL-iștii Adin Boboc și Nicolae Nițescu, nu s-au arătat prea surprinși de ”cadoul” primit din partea colegilor de partid, care i-au propus la Centru pentru cele două poziții importante din cadrul Prefecturii. După ceremonia de învestire de joi, cei doi subprefecți au avut ocazia de a le transmite brăilenilor ce anume i-a recomandat pentru a accede la funcția pe care au luat-o în primire. Boboc a precizat că experiența sa în domeniul Finanțelor a cântărit foarte mult, dar și felul său de a fi. Acesta și-a prezentat și un scurt CV legat de modul în care a decurs cariera sa în ultimii ani.

”Cred că mă recomandă cei 21 de ani lucrați în Finanțe și felul meu de a fi. Ba da, cred că am fost surprins. Dar au fost mai multe opțiuni. S-a votat după cum bine-știți. Sunt un simplu membru PNL, de la 1 august 2020. Fiind funcționar public, nu am făcut parte din politică. Vin de la Ianca. Am fost șeful serviciului fiscal de la Ianca până acum șapte ani. Adică m-am angajat în Finanțe, debutant, și am parcurs pașii. Asistent principal superior. Am ajuns șeful, să zicem, a ceea ce se numește în prezent Serviciul Fiscal Orășenesc Ianca. Acum șapte ani am ajuns la Brăila, în urma unei reorganizări și la cererea mea, pentru că am o fetiță, a intrat la liceu și ăsta a fost principalul motiv pentru care am ales să fac asta. Deci, navetist, alături de copil. De șapte ani de zile lucrez la Administrația Județeană a Finanțelor Publice Brăila, Serviciul de Executare Silită Persoane Juridice. Locuiesc în Ianca, dar copilul este anul I la Drept și face online cursurile. E singurul copil și știți cum sunt tații de fete. Asta a fost, să zicem, trecerea de la Finanțe Ianca, la Brăila”, a declarat Boboc despre modul în care a ajuns să lucreze în orașul Brăila.

Reamintim că, într-o ediție precedentă, redactorii ”Obiectiv – Vocea Brăilei” l-au întrebat pe secretarul de stat la Ministerul Muncii, Cătălin Boboc, dacă există vreun grad de rudenie între el și Adin Boboc, iar acesta ne-a precizat că este doar o coincidență de nume.

Revenind la prezentarea subprefecților, Nicolae Nițescu a vorbit despre faptul că mai mulți colegi din partid au dorit să îi ”oblojească rănile” după pierderea Alegerilor Locale din 27 septembrie 2020, astfel că au insistat să fie numit subprefect, pentru a-și putea continua cariera administrativă. De asemenea, Nițescu s-a mai lăudat cu experiența sa de 16 ani la conducerea Primăriei Mărașu.

”Nu am fost surprins, pentru că mai mulți colegi de-ai mei, foști primari, să spun așa, imediat după ce am pierdut alegerile din septembrie, s-au oferit, practic, să îmi întindă o mână de ajutor. Și am mers pe încurajarea pe care am primit-o de la ei. Dumnealor au fost primii care m-au încurajat. Pentru că a fost o situație dificilă prin care am trecut. Mă refer la pierderea alegerilor, pentru că alte probleme nu au existat. Dar a fost totuși un moment dificil în viața mea. După 16 ani de administrație, să pierzi alegerile, e destul de greu. Adică, DESTUL DE GREU! Iar apropo de ceea ce «mă recomandă», cred că am răspuns deja. După 16 ani de administrație, Prefectura practic vine și îmi creează, să zic așa, mediul să îmi continui activitatea pe care am făcut-o la Primăria din Mărașu. Mai multe nu ar fi de spus”, a declarat Nițescu.

 

Ciocan consideră că va face echipă bună cu subprefecții

Tot cu această ocazie, prefectul Nicușor Ciocan (USR) a vorbit despre cei doi subprefecți, după o primă impresie. Acesta s-a arătat destul de încrezător în legătură cu echipa pe care o va forma cu cei doi liberali la Brăila.

”A fost ok. Deocamdată nu am avut timp să vorbim, că abia astăzi ne-am cunoscut. Vom discuta. Vom sta mai mult la discuții săptămâna următoare. Vom vedea și atribuțiile pe care le voi delega către care subprefect și ce anume. Dar prima impresie a fost ok. Consider că vom face o echipă bună împreună”, a declarat Ciocan, cu precizarea că niciunul dintre subprefecți nu are pregătire juridică.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro