Skip to main content

Cazierul judiciar se elibereaza imediat

De luni, 18 iunie, brailenii care au nevoie de cazier vor constata ca acesta se va elibera imediat, desi initial era prevazut ca masura sa fie pusa in practica luna viitoare. Pina acum cetatenii erau nevoiti sa astepte maxim 3 zile pentru certificatele in regim de urgenta si intre 4 si 30 de zile pentru cele in regim normal. Purtatorul de cuvint al Inspectoratului de Politie Judetean Braila, subinspector Jenel Sogor, a precizat ca nu sint probleme la nivelul Serviciului Cazier Judiciar, Statistica si Evidenta Operativa.
"La nivel national toate serviciile au fost dotate cu aparatura, la Bucuresti se fac si verificari on line, deci certificatele de cazier se pot elibera imediat. Pina acum dura mai mult pentru eliberarea cazierului fiscal in cazul persoanelor care erau din alta localitate deoarece evidenta cazierului se tine la locul de nastere, dar in regim de urgenta se putea elibera in 3 zile", a spus subinspector Jenel Sogor.
Totusi cei care solicita eliberarea pe loc a cazierului judiciar trebuie sa indeplineasca cumulativ unele conditii prevazute de Legea 290/2004, adica trebuie sa se prezinte personal sau sa imputerniceasca pe altcineva numai prin procura notariala, sa fie nascuti in judetul Braila, sa nu aiba antecedente penale, sa achite taxa de urgenta, sa prezinte buletinul sau cartea de identitate in original si sa depuna timbrul fiscal in valoare de un leu.
Purtatorul de cuvint al IPJ a precizat ca spatiul de la parterul Politiei Municipiului a fost reamenajat, traditionalul ghiseu a fost desfiintat, astfel incit datele prelucrate sa ramina confidentiale. De asemenea tot aici s-a amenajat un ghiseu pentru incasarea taxei pentru urgenta si achizitionarea timbrului fiscal. Pentru a veni in sprijinul cetatenilor, pe adresa de internet a IPJ, http://br.politiaromana.ro, se afla modelul de cerere pentru obtinerea certificatului de cazier judiciar. La sediul politiilor orasenesti Faurei, Insuratei si Ianca nu exista, deocamdata, dotarile tehnice necesare pentru eliberarea pe loc a cazierului judiciar.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu