Mergi la conţinutul principal

Cauciuc făcut ferfeliţă într-un crater de pe Şoseaua de Centură, pe tronsonul administrat de Primărie

• o şoferiţă care a avut ghinionul să intre cu roata în acea groapă a postat pe o reţea de socializare imagini cu maşina avariată • postarea a iscat un val de comentarii, cele mai multe negative la adresa Primăriei • municipalitatea anunţă, totuşi, că nu va face o reparaţie capitală a acelui sector de drum unde apar tot timpul gropi, în ciuda plombărilor foarte dese • “În mod normal, acel tronson ar trebui administrat de Drumurile Naţionale. Facem demersuri pentru a-l transfera, la pachet cu drumul către trecerea bac Smârdan, pe care Primăria l-a reabilitat anul trecut”, spune primarul Dragomir

 

O tânără din Brăila s-a ales cu cauciucul maşinii tăiat, după ce a intrat cu roata într-o groapă de pe Şoseaua de Centură, pe porţiunea dintre liniile de tramvai şi sensul giratoriu de la intersecţia cu Şos. Vizirului. Evident supărată pe Primărie şi pe drumari, şoferiţa le-a urat “de bine” acestora, prin intermediul unei postări pe o reţea de socializare, în termeni destul de duri. Aceasta spune că şi alţi şoferi şi-au avariat maşina din cauza acelei gropi. Părerile internauţilor au fost împărţite. Dacă unii şi-au arătat sprijinul faţă de autoarea postării, îndemnând-o să dea Primăria în judecată pentru paguba produsă, alţii şi-au exprimat părerea că incidentul nu s-ar fi produs dacă tânăra nu ar fi circulat cu viteză prea mare.

Cert este că pe acea porţiune de pe Şoseaua de Centură apar foarte frecvent gropi în carosabil, în ciuda plombărilor asfaltice făcute de Primărie. Problema este cauzată de stratul de asfalt îmbătrânit şi de stratul de fundare care nu mai face faţă valorilor de trafic actuale. Şoseaua are nevoie de o reparaţie capitală, cu refacerea fundaţiei şi turnarea unui nou strat de asfalt, însă un astfel de proiect nu face parte din planurile Primăriei. Din contră, autorităţile locale spun că acel sector de drum ar trebui să se afle de fapt în administrarea Drumurilor Naţionale, nu a Primăriei. “După cum se ştie, noi am reabilitat cu bani de la bugetul local porţiunea de drum care leagă municipiul cu trecerea bac de la Smârdan şi care acum se prezintă într-o stare foarte bună. Intenţionăm, totuşi, să transferăm acest tronson în administrarea Drumurilor Naţionale, deoarece este tranzitat de foarte multe maşini din alte judeţe, inclusiv maşini de mare tonaj, şi nu este normal ca întreţinerea lui să pice în sarcina municipalităţii brăilene. La fel se întâmplă şi cu porţiunea din Şoseaua de Centură dintre Şos. Buzăului şi Şos. Vizirului. Şi acel tronson ar trebui să se afle de fapt în administrarea Drumurilor Naţionale. Primăria a făcut reparaţii anul trecut, însă nu intenţionăm să alocăm bani pentru o reparaţie capitală. Această investiţie ar trebui făcută de cei de la Drumurile Naţionale. Drept urmare, vom face demersurile necesare să predăm în administrarea Drumurilor Naţionale atât drumul de la trecerea bac Smârdan cât şi această porţiune a şoselei de centură a municipiului. Sperăm ca acest transfer să fie făcut cât mai repede, poate chiar anul acesta”, ne-a declarat primarul Marian Dragomir.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro