Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Casiera a DAGL Braila, trimisa in judecata pentru delapidare

Zilele acestea, procurorul Gheorghe Constantinoiu, de la Parchetul de pe linga Tribunalul Braila, a dispus punerea in miscare a actiunii penale si trimiterea in judecata a inculpatei Laura Irina Cretu, 27 de ani, mama a doi copii, pentru comiterea infractiunilor de delapidare si fals in inscrisuri. In iulie 2004, Laura, fost casier mandatar la D.A.G.L. Braila, a delapidat suma de 4.725.000 de lei si a modificat, in acest scop, mai multe chitante. Acuzarea precizeaza ca, pina in prezent, prejudiciul nu a fost acoperit.
Laura Irina Cretu avea obligatia sa incaseze taxa speciala de salubrizare de la persoanele fizice de pe 12 strazi din cartierul Lacu Dulce, in baza unui contract de mandat incheiat cu Directia de Administrare si Gospodarire Locala Braila (D.A.G.L.), la 1 iulie 2004. Dupa ce a primit si doua chitantiere, ea s-a apucat de treaba. Pina pe 9 iulie, precizeaza anchetatorii, Laura a depus periodic la caseria D.A.G.L. sumele incasate cu titlu de taxa de salubrizare, eliberind chitante. De la acea data, insa, toti banii incasati (pina pe 31 iulie 2004) au ajuns in buzunarul casierei. Mai mult, ca sa acopere "gaura" facuta in gestiune, invinuita a falsificat mai multe chitante.
Trei luni mai tirziu, conducerea D.A.G.L. a sesizat organele de ancheta. In timpul audierilor, Laura Irina Cretu a declarat ca si-a insusit in mod repetat sume de bani din gestiune "pentru ca are doi copii, iar veniturile obtinute erau foarte mici".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii