Mergi la conţinutul principal

Casa Judeteana de Pensii - in plin proces de centralizare a datelor din carnetele de munca

Casa Judeteana de Pensii se afla in plin proces de realizare a arhivei electronice care cuprinde date despre stagiile de cotizare ale salariatilor braileni. In activitatea de preluare a informatiilor din carnetele de munca este nevoie si de copiile dupa buletinul de identitate al salariatilor, documente care trebuie aduse la sediul din Calea Calarasilor nr. 19, de catre angajatorii braileni. "Cerem sprijinul angajatorilor care au carnetele de munca depuse la Inspectoratul Teritorial de Munca(ITM) sa vina cu copiile dupa buletinele de identitate ale salariatilor ca sa putem centraliza situatiile. Sint foarte multi agenti economici care n-au vorbit cu angajatii despre acest aspect si nu au adus actele. Acestia au fost notificati si de ITM . Exista si o alta categorie de angajatori care pastreaza carnetele de munca la ei, cu avizul ITM. In cazul acestora, procedura este urmatoarea: trebuie sa vina la sediul institutiei noastre cu un CD pentru a lua programul. Ei vor completa toate datele referitoare la Codul Numeric Personal al salariatilor, seria si numarul carnetului de munca, datele din acest document, numarul filelor din carnet. Noi le preluam, le prelucram si le dam inapoi pe baza de proces-verbal", ne-a declarat Sorin Enache, director executiv al Casei Judetene de Pensii Braila.
Conducerea institutiei anticipeaza ca trebuie preluate datele din aproximativ 90 000 de carnete de munca. Desi lucreaza de un an si jumatate la realizarea bazei de date, pina acum a fost centralizata situatia pentru numai 40 000 de carnete in conditiile in care termenul limita este de 31 decembrie 2007. De altfel, toate detaliile referitoare la activitatea de preluare a datelor din carnetele de munca sint cuprinse in Ordinul nr. 98/9 februarie 2006. Este vorba despre procedurile pentru realizarea situatiei privind stagiul de cotizare a salariatilor in sistemul public de pensii inainte de 1 aprilie 2001. Reprezentantii CJP vor sa evite aglomeratia din a doua jumatate a anului. Cei in cauza se pot prezenta la sediul institutiei, la etajul 2, la camera 210, de luni pina vineri, intre orele 8.30 - 16.30.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro