Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Casa de Cultura a Municipiului si Teatrul de Papusi se vor muta la fostul cinematograf "Lyra"

In curind, Casa de Cultura a Municipiului Braila se va muta in casa noua. Asa cum s-a votat ieri, in cadrul sedintei ordinare a CLM, pe viitor Casa de Cultura isi va desfasura activitatea in cladirea societatii Filarmonicii "Lyra", alaturi de "Teatrul de Papusi". Totodata, Casa de Cultura va primi in administrare si cinematograful "Pescarus" din cartierul Radu Negru, in care se va muta sediul secundar al acesteia. Desi initial ar fi trebuit ca in cladirea cinematografului "Pescarus" sa se mute sediul central al Casei de Cultura, consilierii, sfatuiti de juristii Primariei, au decis ca cel mai bine pentru toate institutiile implicate ar fi ca sediul central sa ramina in centrul orasului, adica la Lyra. Propunerea a venit din partea consilierul PSD Doru Damian si a fost sustinuta si de consilierul democrat Mihaela Picu. Cei doi au subliniat ca nu este normal ca un sediu al unei institutii importante sa fie mutat la periferie. Totodata, acestia au adaugat ca ar fi fost anormal ca sediul central sa se mute la Cinematograful "Pescarus", adica la aproximativ 150 de metri de sediul secundar al aceleiasi institutii. "E adevarat ca municipalitatea nu poate plati 10.000 de lei/luna, atit cit este in acest moment chiria la cladirea in care este sediul central. Dar la fel de adevarat e ca nu de mult societatea filarmonicii "Lyra" a intrat in posesia spatiului care ii apartinea de drept, iar acolo ar avea loc si Casa de Cultura si ar fi un spatiu mai mult decit potrivit", a precizat Damian. La rindul sau, primarul Cibu a explicat ca initial se gindise ca numai Teatrul de Papusi sa fie mutat la "Lyra", dar a gasit potrivita propunerea consilierilor de a muta cele doua institutii impreuna. Acesta a tinut totusi sa atraga atentia ca cinematograful "Pescarus" a fost trecut in domeniul public al municipiului numai cu conditia ca el sa fie folosit de Casa de Cultura. Solutia a venit de la directorul Administratiei Publice Locale din cadrul Primariei, Sorina Bosoanca: "Prin Hotarirea de Guvern prin care ni s-a transmis cinematograful ni s-a precizat clar ce destinatie trebuie sa aiba cladirea, si anume pentru Casa de Cultura si ca sala de spectacole. Dar nu spune despre ce sediu e vorba. Asa ca putem sa mutam acolo foarte bine sediul din Radu Negru, care oricum e intr-o locatie improprie si chiar insalubra. Si apoi trebuie sa gasim bani pentru reabilitarea sediului, asa cum am fi facut daca se muta sediul central".
Legat de acelasi subiect, in cadrul sedintei CLM de ieri, consilierii au votat si proiectul de hotarire initiat de consilierii municipali PSD Bosneag, Chirita, Coada, Ciocan, Damian si de consilierul liberal Varga, privind infiintarea unui grup cameral pe linga Casa de Cultura a muncipiului, grup condus de dirijorul Nicu Teodorescu.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii