Mergi la conţinutul principal

Cartierul Tei a scăpat de beznă, nu şi de praf!

după 27 de ore de stres, problema energiei electrice din ansamblul rezidenţial Tei, de la capătul cartierului Vidin, a fost rezolvată • nu definitiv însă, pentru că locuitorii acelor case primesc în continuare curent tot prin organizare de şantier • pentru a nu se mai repeta scenariul, oamenii din Tei au apelat ieri (n.r.- vineri 21 iunie) şi la Avocatul Poporului

 

Ansamblul rezidenţial Tei, din prelungirea cartierului Vidin, a revenit în rândul lumii civilizate iluminate electric. Cele peste 30 de familii care locuiesc în noul cartier au, din nou lumină, problema fiind rezolvată în cursul zilei de joi, 20 iunie, în jurul orei 19, după cum ne-au spus chiar oamenii din zonă: “Da, în sfârşit, avem curent! Aseară (joi n.n.), pe la 7 s-a rezolvat problema, când nu mai speram să ne mai ajute cineva, la ora aia.” Din păcate însă, soluţia este una temporară, iar oamenii vor primi curent tot prin organizare de şantier, pentru că se mai doreşte construcţia a încă două case în acel complex. Altfel spus, familiile din ansamblul rezidenţial Tei, încă nu au scăpat de grija energiei electrice, drept urmare au decis să-şi caute dreptatea şi la Avocatul Poporului, unde s-au plâns de nedreptăţi. Răspunsul acestuia a fost, nu a fost, însă, cel dorit de reclamanţi. “Astăzi (n.r. - vineri, 21 iunie) au fost vecinii în audienţă la Avocatul Poporului, dar le-a transmis că nu se poate implica în problemele ce ţin de dezvoltator (...)”, a spus Victoria Labuneti, unul dintre proprietarii din cartierul Tei.

Cum oamenii au scăpat de beznă, acum nu le rămâne decât să spere că vor scăpa şi de praful din cartier. Rămâne de văzut însă când se va întâmpla asta, pentru că, de câteva luni bune, Compania de Utilităţi Publice Dunărea Brăila este în proces pentru recuperarea unor restanţe de la dezvoltator şi, abia după ce se va încheia acţiunea în instanţă, s-ar putea interveni şi asupra lucrărilor din teren executate doar pe jumătate, după cum s-au mai plâns locuitorii acelui cartier.

După cum v-am mai informat, într-un articol publicat, vineri, de cotidianul nostru, ansamblu de locuinţe Tei, construit în prelungirea cartierului Vidin, a fost gata, teoretic, în 2016, însă nu aşa cum se prefigura în proiect. O casă în acel cartier a costat şi 40.000 de euro, bani în care locuinţa trebuie predată “la cheie”, Practic, însă, abia de atunci, au început să se întocmească acte adiţionale pentru restul de lucrări care nu au fost finalizate la timp. Noilor proprietari li s-a promis, că totul va fi gata în viitorul apropiat. Este vorba despre asfaltarea străzilor, iluminatul public, finalizarea reţelelor de apă şi canalizare etc. Ei bine, nu s-a întâmplat asta, şi din păcate, acesta nu este singurul complex rezidenţial din Brăila ridicat de acelaşi dezvoltator imobiliar, SC Dezimob Invest Group SRL,  care a stârnit un val de nemulţumiri şi revoltă din partea oamenilor de bună credinţă.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro