Mergi la conţinutul principal

Cartierul Siret este sub jurisdictia administrativ-teritoriala a Galatiului

Cartierul Siret se afla in raza administrativ-teritoriala a Galatiului. Este opinia, destul de nesigura, de altfel, a presedintelui PD Braila, Horia Vasioiu, care astfel explica lipsa de implicare a Inspectoratului Teritorial de stat in Constructii, condus de colegul sau de partid, Iulian Bobeica, in problema constructiilor ilegale din zona amintita. Liderul PD a admis ca Inspectoratul Teritorial in Constructii are si el partea lui de vina pentru faptul ca nu a luat masuri, cind au inceput sa fie construite primele blocuri de pe mia de hectare, dar da vina pe fostul sef al Inspectoratului, din mandatul PSD, nu si pe actualul sef, democrat: "Inspectoratul in Constructii nu a facut nimic, dar nu conteaza cine e sef acum, conteaza cine a fost sef, pentru ca blocurile s-au facut pe vremea PSD-ului, cind sef acolo era un PSD-ist". Vasioiu nu mai are replica, insa, cind e vorba despre blocurile construite in ultimii ani, dupa 2005, cind la conducerea Inspectoratului a venit colegul sau Bobeica: "In ultimii ani eu nu stiu ce s-a mai construit. Bobeica spune ca terenul este al Galatiului si ca nu are autoritatea sa faca acolo controale si are dreptate, pentru ca cele 1.000 de ha sint ale Galatiului. Sint in proprietatea Galatiului si cred ca e o problema juridica aici cu cine are autoritate administrativ-teritoriala, nu stiu cum sa explic, cele 1000 de ha nu mai sint, cred, pe raza administrativ-teritoriala a judetului Braila. Nu cred ca mai pot fi considerate pe raza administrativ-teritoriala a Brailei, pentru ca nu stiu cum sa interpretez acele hectare care au fost date in administrarea galatenilor, dar fac parte din judetul Braila. Acea hotarire de Guvern data ilegal n-a facut decit sa modifice limitele administrativ-teritoriale ale judetului Braila. Si atunci, stau si ma intreb, ale cui sint cele 1000 de ha, ale Brailei sau ale Galatiului? Deci, daca au fost date prin HG Galatiului, sint ale Galatiului, si ei pot sa faca acolo ce vor".
Dincolo de problema jurisdictiei asupra cartierului Siret, Vasioiu este convins ca prefectul si presedintele CJ Braila au fost pacaliti rau de tot de autoritatile din Galati, care i-au dus cu vorba, in discutii "constructive", dar sterile, care au durat luni de zile: "Absolut, i-au pacalit, si i-au pacalit bine si i-au dus usor-usor cu zaharelul, pentru ca noi nu am fost fermi cu mia de hectare si nu am luat deciziile pe care trebuia sa le luam de mult, sa actionam prin abrogarea HG 512. Asta este singura solutie, altfel nu se poate face nimic pentru rezolvarea problemei". Liderul democrat considera ca, daca se refera la atacarea in instanta a HG 512, galatenii au dreptate, cind spun ca este de mult depasit termenul in care se putea face aceasta contestare: "Au perfecta dreptate. Se putea contesta de catre Prefectura Hotarirea de Guvern 512 in termen de 30 de zile de la publicarea ei in Monitorul Oficial, deci a intrarii in valabilitate a acesteia. Prefectul Brailei cit si presedintele CJ puteau sa atace hotarirea de Guvern atunci, lucru care nu s-a intimplat". In ce priveste atacarea in instanta a valabilitatii actelor de urbanism emise pentru blocurile ANL din cartierul Siret de catre galateni, Vasioiu nu mai stie daca sintem sau nu in termen.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu