Mergi la conţinutul principal

Carti si manuale noi pentru elevi

La inceput de an scolar, Libraria "Mihai Eminescu" s-a aprovizionat cu o multime de volume destinate in primul rind elevilor, dar si celorlalti care au terminat deja anii de scoala, dar vor sa mai invete.

"Galeria personalitatilor lumii"

Casa editoriala "Regina" a scos de sub tipar volumul "Galeria personalitatilor lumii", un dictionar al oamenilor de seama care au influentat istoria si cultura universala pe intelesul elevilor. La realizarea lui au colaborat invatatorii Elisabeta Georgeta Baranceanu din Suceava si Virginia Danaila din Tirgu Ocna, Bacau. Fiecare personalitate este prezentata nu numai prin citeva date importante din viata, ci si cu amanunte referitoare la cele mai importante realizari. Intre oamenii de seama prezentati se numara Alexandru Macedon, Beethoven, Attila, Carol cel Mare, Darwin, Einstein, Hipocrate, Nobel, Pasteur, sau Vlad Tepes. (7,7 lei)

"Informatica - pas cu pas"

La editura "Corint" a aparut cartea "Informatica - pas cu pas", care contine exercitii practice pentru clasele a IX-a - a X-a. Autoarea este Mioara Gheorghe, progesor cu gradul didactic I la Colegiul "MIhai Viteazul" din Bucuresti, membru in comisii la olimpiade si concursuri de informatica, autor a numeroase manuale si auxiliare scolare de informatica pentru gimnaziu si liceu. Cartea este structurata in doua parti, prima parte se refera la descifrarea algoritmilor: rezolvarea algoritmica a problemelor si reprezentarea algoritmilor in pseudocod, iar cea de-a doua vizeaza structurile de date, prin capitolele: prelucrarea datelor cu aceeasi semnificatie si fisiere. In final sint prezentate mai multe probleme si teste recapitulative care sa ajute elevii in fixarea notiunilor invatate. (12 lei)

"Manualul preparator pentru bacalaureat - limba si literatura romana"

La "Paralela 45" a fost tiparit "Manualul preparator pentru bacalaureat - limba si literatura romana", realizarea apartinind profesorilor Daniela Dumitrescu, Elena Neagoe si Iulia Pop, care considera ca volumul vine in intimpinarea nevoii de sinteza resimtite frecvent de catre elevi inainte de examene. Testele prezentate au structura si formularea cerintelor in conformitate cu exigentele Serviciului National de Examinare si Evaluare, fiind respectate cele trei cerinte ale probei scrise: textul la prima vedere, producerea de discurs in stiluri functionale si eseu structurat in cinci repere de orientare. Partea a doua a manualului prezinta solutiile subiectelor, elevul putind astfel sa se verifice. (15 lei)

"Economie - manual pentru invatamintul liceal"

Ca noutate, pentru invatamintul liceal, a fost tiparita, la editura "Antet", cartea "Economie - manual pentru invatamintul liceal", destinat elevilor de clasa a X-a - profilul servicii si clasa a XI-a - toate profilurile si specializarile. Volumul este semnat de doi profesori universitari, Gheorghe Cretoiu si Stelian Iordache, prof. Ioan Cavachi si asist. univ. drd. Liviu Moraru. Manualul respecta programa aprobata de Ministerul Educatiei si Cercetarii, fiind completat cu teste si probleme a caror rezolvare ajuta la fixarea cunostintelor teoretice acumulate. In final, cartea cuprinde si un mic dictionar de economie cu 47 de termeni. (10,5 lei)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro