Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cartea stiintifica si documentara, in atentia Universitatii "Brancoveanu"

Seria de manifestari de la Universitatea "Constantin Brancoveanu" dedicate implinirii a 15 ani de existenta a inceput, ieri, cu doua lansari de carti, una stiintifica si o alta documentara.
Manifestarea a fost moderata de conf. univ. dr. Elena Enache, decanul Facultatii de Management si Marketing in Afaceri Economice, care a subliniat atentia acordata de conducerea universitatii lansarilor de carti.
Tratatul "Valorificarea resurselor naturale", in trei volume, coordonat de prof. dr. ec. ing. Gheorghe Preda, a fost prezentat chiar de autor. Volumul I, coordonat de profesorii Mihai Marinescu si Gabriel Nastase, se refera la bazele resurselor naturale, problema epuizarii lor si cum pot fi ele economisite. Volumul II, coordonat de profesorii Constantin Bratianu si Marin Socolescu, se refera la cresterea eficientei valorificarii resurselor naturale, iar volumul III, coordonat de prof. univ. dr. Alexandru Puiu, vizeaza managementul resurselor naturale. Tratatul a fost tiparit de editura "International University Press".
Rectorul Universitatii "Brancoveanu", prof. univ. dr. Alexandru Puiu, a amintit apoi citeva elemente esentiale din viata de cercetator innascut a lui Gheorghe Preda, pe care l-a cunoscut pe vremea cind era profesor in cadrul Academiei de Stiinte Economice de la Bucuresti, intr-un cadru relaxat, nonconformist. Apoi a realizat o scurta trecere in revista a evolutiei problemei valorificarii resurselor in Romania. "Prima data in Romania a aparut aceasta problema in ajunul celui de-al doilea Razboi mondial, cind un colectiv finantat de Casa Regala si Banca Nationala a tiparit opt volume despre resursele naturale ale tarii, cum nu s-a mai facut in Europa la acea vreme. Apoi a urmat industrializarea socialista, care s-a bazat pe acel tratat finantat de Casa Regala" a mai spus prof. univ. dr. Alexandru Puiu. Prorectorul Ion Scurtu a prezentat apoi efectele poluarii si importanta unui mediu sanatos, aspecte mentionate si intr-un capitol al volumului trei.
A urmat apoi prezentarea cartii ingrijite de profesoara Maria Cogalnicenu, "Constantin Noica - Scrisori inedite", care contine peste 27 de scrisori. In prima parte sint prezentate epistole trimise filozofului de romani universali aflati in exil si personalitati ale vietii culturale din tara, iar in partea a doua sint prezentate scrisorile primite de Maria Cogalniceanu de la Constantin Noica. Prietena filozofului si cea prin grija careia a aparut volumul, Maria Cogalniceanu a mai expus apoi studentilor citeva ginduri calauzitore ale filozofului. Referitor la aceasta carte-document au mai facut aprecieri profesorii Cristinel Munteanu si lect. univ. dr. Valentin Popa. In incheierea serii au oferit un martisor muzical trei elevi olimpici de la Liceul de Arta, Eliza Pirosca, Ionut Vizireanu si Robert Caloian, alaturi de care a cintat si profesorul Dorin Sipos.
La eveniment au participat, alaturi de conducerea universitatii, vicepresedintele Consiliului Judetean, Niculina Moisescu si directorul Bibliotecii Judetene "Panait Istrati", Rodica Draghici.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii