A publicat în numeroase volume colective şi reviste în România dar şi peste hotare, dintre cele româneşti, amintim: "Dilema", "Dilema veche", "Secolul XX", "Secolul XXI", „România literară", „22", „Idei în dialog". Este autoarea volumelor "Locul călătorului. Simbolistica spaţiului în Răsăritul creştin"(2002), "Europa şi întâlnirea religiilor. Despre pluralismul religios contemporan."(2005), "Jurnal de inactivităţi"(2006) etc.
"Modelul Antim, modelul Păltiniş. Cercuri de studiu şi prietenie spirituală" este o lucrare dedicată celor două fenomene care au marcat cultura românească în timpul regimului comunist: grupul de rugăciune şi meditaţie de la Mănăstirea Antim şi grupul de iniţiere în cultura europeană organizat de Constantin Noica la Păltiniş. Cartea reprezintă o interpretare complexă a celor două mişcări de rezistenţă din timpul comunismului. Despre grupurile mai sus amintite s-a mai scris în literatura română, „Jurnalul de la Păltiniş" al lui Gabriel Liiceanu fiind un exemplu în acest sens. Aşa cum mărturiseşte autoarea, în volumul de faţă aceasta a încercat să răspundă la câteva întrebări: "Cum arată un asemenea cerc de studiu în textura lui concretă, în existenţa lui de fiecare zi? Cum se îmbină aici disciplina cercetării şi îndrăzneala gândului? Ce calitate are aici aerul prieteniei?"
Prietenia unor oameni de o calitate intelectuală deosebită a trezit întotdeauna interesul, iar lucrarea Ancăi Manolescu oferă publicului date, informaţii neştiute despre personalităţi care, în vremuri neprielnice, au reuşit să "îşi trăiască iubirea de înţelepciune".(Anca Manolescu)
Acest volum este disponibil pentru public, spre împrumut, la Biblioteca Judeţeană "Panait Istrati" Brăila.