Cartea de la pagina 8: INVITAŢIE LA VIS - OPT POVEŞTI VINDECăTOARE, MONICA PILLAT, Editura Humanitas, Bucureşti, 2014 | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Cartea de la pagina 8: INVITAŢIE LA VIS - OPT POVEŞTI VINDECăTOARE, MONICA PILLAT, Editura Humanitas, Bucureşti, 2014

A publicat o serie de volume de poezii, dar şi cărţi în proză precum : „Cei 13 şi Misterul", „Corabia timpului", „Drumul spre Emaus", „Poveşti din lumea jumătăţilor de zâmbet", critică literară, traduceri şi memorialistică. A îngrijit, de asemenea, volumele de corespondenţă ale familiei Pillat.
în anul 2014, Monica Pillat lansează volumul "Invitaţie la vis - Opt poveşti vindecătoare . Poveştile din această carte vin cumva în prelungirea romanului Corabia Timpului, cu alte personaje şi teme, dar cu aceeaşi întrebare la care încearcă să răspundă: Cum se poate lupta împotriva cenuşiului absorbant care ne face, cu trecerea anilor, să ne pierdem inocenţa, bucuria de a trăi viaţa ca pe un miracol, deschiderea absolută spre iubire ? afirmă autoarea în Cuvântul de întâmpinare al cărţii, făcând astfel o sumară prezentare a intenţiilor sale, exprimate în prozele ce compun acest volum. "îngerul somnului", "Copilul pierdut", "Povestea paşilor întorşi", "Acelaşi gând cu două chipuri", „Dacă aş fi regele Mark", „Giuvaerul" „Invitaţie la vis", „Peripeţia lui Danvir" sunt titlurile care ne plimbă prin lumea interioară a artistei, dezvăluindu-ne gândurile şi trăirile ei. Exteriorizându-şi frământările prin intermediul scrisului, Monica Pillat se vindecă de propriile temeri şi învaţă să se bucure din nou de clipa prezentă.
"Povestirile Monicăi Pillat, deşi se desfăşoară şi ele în lumea basmului, aparţin unui alt tip de realitate a basmului decât poveştile tradiţionale. Pluralitatea lumilor, la Monica, nu e contiguă şi succesivă, ci întrepătrunsă şi simultană. Transcendenţa e risipită printre obiectele lumii şi e încorporată în anumite momente, joacă în mod neaşteptat rolul de praguri între lumi, de porţi de trecere dintr-o lume în alta - dar nu precise, ci inefabile." (Horia-Roman Patapievici)
Acest volum este disponibil pentru public, spre împrumut, la Biblioteca Judeţeană "Panait Istrati" Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro